keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Välimeren munat

Välimerellistä makua munaruokaan (salaattiin), joka sopii hyvin vaikka noutopöytään niiden ainaisten mätitahnamunien sijaan/lisäksi. Ei noissa mätitahnamunissakaan mitään vikaa ole, tykkään mätitahnasta. Mutta nyt hain vaihteeksi jotain muuta käyttöä noille pääsiäiseksi hankituille munille. Piti tietysti hamstrata, kun väittivät munista tulevan pulaa.



6-8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
6-8 munaa
1 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
n. dl persiljaa (hienonnettuna)
oliiviöljy
suola ja pippuri
siemeniä (pinjan-, kurpitsan - tai vastaava)
salaattia (sekoitus)

Kuivaa ilmakuivatut kinkkusiivut rapeiksi n. 125C uunissa leivinpaperin päällä noin puolisen tuntia.
Valmista hienonnetusta persiljasta, raastetusta sitruunan kuoresta ja valkosipulinkynnestä tilkan oliiviöljyä kanssa gremolata tahna.
Keitä kananmunat (kypsyysaste voi olla puolikova tai kova). Jäähdytä ja kuori munat. Pyöritä munat kauttaaltaan gremolata tahnassa .
Paahda siemenet kuivalla pannulla. Huuhtele salaatti.
Kokoa salaatti laakeaan asiaan. Halkaise munat ja asettele salaatin päälle, samoin pieneksi murennetut kinkut. Lisää siemenet.

Tarjoa lisukkeena/kastikke, johon creme fracheen tai turkkilaiseen jughurttiin olet hienontanut paahdettua (säilöttyä) paprikaa.


Emännän kommentit:
Ihan hyvää. Mietin vaan syödessä, että jotain oleellista annoksestani puuttuu. No niin, puuttui nuo siemenet. Menihän se näinkin, mutta jotain rouskuvaa kaipasin.
Munatkin olisivat saaneet jäädä hieman löysemmiksi. Keitin kuitenkin samalla leivänpäällys munia, niin menivät tähän hieman liian koviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!