torstai 13. syyskuuta 2012

Kääretorttu puolukka-masarpone täytteellä

Vieraat ilmoittavat tulostaa, eikä mitään tarjottavaa. Tähän tilanteeseen varmaan jokainen on törmännyt, nykyään kuitenkin harvemmin kun kaikki tapaamiset sovitaan yleensä viikkoja aiemmin ja kaupatkin on vuorokaudet ympäri auki. Vaikka nämä minun tekeleet eivät ole mitään mestariluokaa, silti harvoin tulee vieraille tarjotuksi valmistavaraa, usein miten joutuvat koemaistajiksi. Ihan yksinkertaisesti itsekkäistäkin syistä, koska leipominen ja ruuanlaitto on vaan minusta niin mukavaa. Siitä saa sitten muutkin kärsiä.


Kääretorttuhan on juuri tällainen pikaisesti valmistuva tarjottava, ja jos aikaa jää niin näyttäväkin jos sen viitsii koristella. Kääretorttupohjan resepti löyttyy aiemmasta tekeleestäni. Täytteeksi valitsin tällä kertaa syksyn kunniaksi puolukka-mascarponen.

1 prk mascarponea
reilu dl puolukoita
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus
kermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Valmista ja paista kääretorttupohja. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Paseeraa täytteeseen tulevat puolukat. Ajoin ensin tuoreet puolukat rikki sauvasekoittimella ja sen jälkeen painoin seoksen siivilänläpi, jolloin sain pois kovat kuoret.
Vaahdota mascarponejuusto, lisää joukkoon puolukkasose ja vaniljakreemijauhe. Jatka vaahdotusta vielä jonkin aikaa. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle ja kääri tiukalle rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa jonkin aikaa.
Halutessasi voit koristella käärtortun kermavaahdolla.

Emännän kommentit:
Ensimmäiseksi on tunnustettava, että tämä kyseinen kuvattu yksilö ei päätynyt kenenkään vieraan syötäväksi, vaan on tehty ihan meille itsellemme viikonlopun makean nälkään ja kahvin kaveriksi.
Olen ihastunut tuohon kääretorttupohjaan, siitä tulee pehmeä, sopivan ohut ja hyvin rullattava. Tällä kertaa täyte ei ollut kovin kosteaa, jolloin rullasta ei tullut myöskään kovin lötköä. Heti valmistumisen jälkeen kun piti saada tietysti ne päätypalat maistiaisiksi, oli jopa hieman kuivan oloinen. Mutta seuraavana päivänä oli kosteus tasaantunut ja koostumus oikein mukavan tuntuinen. Tämä sopisi mainioosti mm. Charlotte Russe kakun kääretortuksi.
Oikeasti, hämmästelin itsekin tätä kirjoittaessa, enkö tosiaan laittanut tuohon muualle sokeria kuin pohjaan ja paperin päälle, en laittanut. Tuo vaniljakreemijauhe on jonkin verran makeaa, joten se riitti tuolle tuoreelle puolukallekin. (Kreemijauhe on samaa, jota Kinuskikissa on käyttänyt mm. pursotuskerman joukossa. Olen sellaisen purkin joskus hankkinut, ja nyt on pahsti muodostumassa meillä hävikkiä, joten herkkuahan siitä pitää tehdä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!