3 torttulevyä
nippu vihreää parsaa
2 kanamunaa
n. 1 dl kreikkalaista jughurttia
n. 1/2 dl kermaa
2 tl dijon sinappia
suolaa
(mozzarella) juustoraastetta
Sulata torttulevyt ja vuoraa suorakaiteenmuotoinen vuoka niillä, pikkaisen venyttäen ja yhteenpainellen.
Kuori parsat nupun alapuoliselta osalta. Leikkaa kova ja paksu tyvi pois. Lado parsat torttulevyjen päälle vuokaan.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos parsojen päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 30 min, kunnes pinta kuaniin värinen ja taikina hieman ruskistunut.
Emännän kommentit
Ei mikään laihispiirakka, mutta sopii mainiosti mm. kahvipöytään suolaiseksi versioksi, leikkaa vaan paloiksi terävällä veitsellä.
Nuoria ohuita parsoja ei tarvitse keittää etukäteen, mutta jos parsat päässet jo miehen kokoon, niin lyhyt ryöppäsys voi olla tarpeen.
Kumpaako söisin mielummin, joulutorttuja vai tätä? Ainakin näin keväällä ilman muuta tätä.
Voi mikä hyvä idea! Minulla on melkein aina torttutaikinalevyjä pakastimessa, ne ovat niin käteviä :)
VastaaPoista"Parsa for president"!
Onpa herkullisen näköistä! Muutenkin mainioita ohjeita.
VastaaPoistaMuista kokeilla myös sen mun tuoman keittokirja ohjeita! ;) tuopn lisää kirjoja ensi viikolla. Muun muasssa "herkkujen herkut".
VastaaPoista