Nämä suklaarotat ovat hieman pikalurv, vaikka eivät ole mitään maistelleet! |
100 g tummaa suklaata
1 tl margariinia
12 kuivattua litteää aprikoosia
mansikkanauhaa (häntä ja viikset)
koristehelmisilmät
maapähkinä korvat
Sulata suklaa ja rasva mikrossa 1 minuutin erissä ja sekoita vällillä ( minulla meni 1+1min) tasaiseksi massaksi.
Kasta aprikoosi sulaan suklaaseen grillitikkua apuna käyttäen. Nosta suklainen aprikoosi leivinpaperille "mansikkahännän" päälle. Kasta toinen aprikoosi suklaaseen ja nosta se edellisen aprikoosin päälle siten, että juuri koskettavat ja yhdessä muodostavat rotan kropan. Koristele rotaksi silmillä ja korvilla ja viiksillä.
Tee samoin muille aprikooseille. Nosta lopuksi jähmettymän jääkaappiin.
Emännän kommentit:
Ensimmäiseksi lämpimät kiitokset ja terveiset ystävälleni, jolta tämän rottaohjeen sain. Pahoittelen, että tekemiseen meni vähän aikaa, mutta parempi myöhään kuin ei lainkaan. Hieman tuunasin tuota alkuperäistä ohjetta, kun aivan kaikkia siinä olleita aineita ei tullut ostettua kotiin. Mm. hännän voisi tehdä paksummaksi ja suipommaksi muotoilemalla sen pehmeästä kermakaramellista (fudgesta). Viiksetkin saisi kauniimmat ohuesta mustasta lakritsinauhasta.
Taas kerran tuli huomattua, että tällainen näpräily vaatii aivan toisenlaiset hermot kuin minun työstressin vallassa olevat. Kun tuohon vielä lisää, että vaikka vanhaksi on tullut elettyä, niin en muista, olisinko sulatetun suklaan kanssa koskaan tehnyt konvehteja tai vastaavia. Luulin, että se suklaan pinta jähmettyy melkein heti ja kamala kiire oli noiden koristeiden laittamisen kanssa. No näinhän ei olisi ollut. Kaikki aprikoosit olisi voinut ensin rauhassa dipata suklaaseen, sitten rauhallisesti aloittaa koristelemisen. Jälki olisi ollut varmaankin huomattavasti siistimpi.
Maku oli sitten taas paljon parempi kuin mitä ulkonäkö! Tumma suklaa ja aprikoosi sopii kuin nenä päähän. Koristeilla tai ilman, näitä voi kyllä laitaa jatkossakin. Ehkä silloin maltan koritellakin paremmin.Suosittelen lämpimästi!
Vallan mainioita!
VastaaPoista