sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Tonnikalapihvit

Tällä kertaa meidän kotikeittiön haasteena oli ravintolamäärä tonnikalaa öljyssä (n. 2 kg pussi). Miten tuon määrän saa käytettyä ilman hävikkiä pienessä 2 henkilön perheessä siten, että evät ei tule lopussa jo korvista ulos? Olisipa määrä ollut edes normaaleissa pienissä purkeissa, mutta ei, yksi pussi ja kun tuon aukaisi, niin  sehän on käytettävä sitten suht. nopeasti (en kokeillut pakastamista).

Osa käytettiin mm. tonnikala-makaronilaatikkoon, tonnikalatahnana leivänpäällä, tonnikala salaatin kanssa, mutta yksi parhaimmista annoksista oli kuitenkin paistettuna pihvinä.


n. 2-3 prk tonnikalaa
1 kananmuna
runsas 2 rkl  tuoretta ruohosipulia
runsas 2 rkl  tuorettapersilja
runsas1 tl sitruunan raastteu kuori
2 tl dijon-sinappia
n. 1 rkl sitruunan mehu
chilikastiketta
suola ja pippuri
1 dl leipämurua
1 rkl vettä
1 rkl öljyä (jos kala vedessä)

Valuta tonnikala.
Silppua ruohosipuli ja persija kulhoon, lisää sitruunan rastettu kuori, sinappi ja chilikastiketta pieni loraus. Revi vaaleasta leivästä murua (tai turvota korppujauhoja) ja lisää kulhoon. Lisää valutettu tonnikala ja kananmuna.
Sekoita aineksista tasainen massa, mausta pippurilla ja suolalla tarvittaessa.
Muotoile  n. 4 paksuhkoa pihviä ja paista miedolla lämmöllä pinnoitetulla paistinpannulla.

Emännän kommentit:
Öljyinen tonnikala ei kuulu minun ihan suosikkeihin, mutta nuukana emäntänä tartukan kaikkiin haasteisiin, silloin kun raaka-aine on edullisesti saatavissa ja ainakin jotenkin jäkevästi hyödynnettävissä. Nyt on sitten viikko syöty tonnikalaa muodossa jos toisessa.
Nämä pihvit olivat raikkaan sitruunaiset ja maistuivat oikein hyvin raikkaan salaatin kanssa. Voisin tehdä toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!