Tomaattipähkinästä tuli sitten pähkinällä täytetyt tomaatit, ei mikää grande idee, mutta sopivan helppoa muutosta toipumisruokaa!
4 isoa tomaattia
2 sellerinvartta
1/2 sipuli
kourallinen saksanpähkinöitä
juustoraastetta
suolaa, pippuria, sokeria
Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Huuhtele sellerinvarsi ja paloittele ne suurin piirtein samankokoisiksi nopiksi kuin sipulikuutiot. Rouhi saksanpähkinät karkeasti.
Leikkaa tomaateista hattu ja koverra sisus pois (älä heitäsisusta hukkaan, sopii mm.pastakastikeeseen mainioisti)
Kuullota sipuli- ja sellerinvarsinopat tilkassa öljyä. Lisää pähkinärouhe ja sekoita.
Mausta tomaatin sisukse hieman suolalla, pippurilla ja sokerilla. Täytä sipuli-selleri-pähkinä täytteellä ja juustoraastella. Päistä 225 asteisessa uunissa n. 20 min, eli kunnes tomaatit hieman pehmenneet.
Lisukkeena raikas salaatti ja yrttinen jughurttikastike.
Emännän kommentit:
Tämä kuuluu taas näihin "Man tar vad man har"- resepteihin, eli käytetään sitä mitä kaapista lytyy ja yllätytään joko positiivisesti tai negatiivisesti. Nämä olivat tuolla positiivisella puolella. Vielä herkullisempia olisivat olleet jos juustoraasteena olisi ollut parmesaanin sijaan esim. mozzarella raastetta. Parmesaanin maku oli tässä hieman jyrkkä. Pähkinä-selleri täyte oli toisaalta maukas.
Haasteen kuuluu myös tämä kortin askarteluosuus, eli tällä kertaa tuli jo hieman parempi, kuin mikä oli aiemmassa broccoli-haasteessa.
Terveiset Turkuun! |
IHANA!!! ja ihana reseptikin vielä!
VastaaPoista