Tämä on taas tällainen sivusilmällä tv:n mainosohjelmasta huomattu ohje, joka pysäytti katsomaan ja kuullosti kivalta kokeiltavaksi. Tällä kertaa ei tuottanut pettymystä.
n. 2 dl pakaste herneitä (tai säilykehernettä)
1 valkosipulinkynsi
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
n. 1/2 tl juustokuminaa
suolaa
1 rkl tahinia
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla. Sulata /valuta herneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoitimelle sopivaan astiaan ja soseuta tasaiseksi (Ohenna hummusta tarvittaessa öljyllä tai vedellä.)
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla. Sulata /valuta herneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoitimelle sopivaan astiaan ja soseuta tasaiseksi (Ohenna hummusta tarvittaessa öljyllä tai vedellä.)
Tarjoa lisäkkeenä tai leivän levitteenä.
Emännän kommentit:
Tein ohjeen pakasteherneistä, jolloin maku oli varsin raikas ja väri tosi kaunis kevään vihreä. Minä tykkäsin tästä kovasti. Melkein sanoisin, että minun maun mukaan paljon parempaa kuin alkuperäinen hummus. Sopii tosi hyvin mm. levitteeksi leivälle, mutta myös dippikastikkeeksi tai vaikka salaatin kera.
Tätä tehdään meillä varmaan useaminkin.
(Alkuperäisohje Pirkka/Mitä tänään syötäisiin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!