torstai 18. joulukuuta 2014

Jouluhalko

Leipomiset on ollut meillä viimeaikoina pikkaisen "pannassa",  kun tuotoksista ei yleensä hyvää seuraa tällaisille, jolla ei ole kontrollia makean syömisen suhteen. Mutta onneksi on ihania kurinalaisempia työkavereita, joille on mukava tarjoutua vapaaehtoiseksi leipomaan ryhmispullaa. Näin pikkujouluhengessä tarjolle tuli jouluhalkoa!


Ohje on aika iso, puolikkaasta määrästäkin saa kohtalaisen isolle joukolle tuhdin palan (kuvassa n. 2/3 annoksesta ja riitti 12 hengelle, 1/3 osa jäi sitten meille kotiin haasteeksi syödä sivistyneesti pienissä annoksissa)

2 kpl  suklaakääretorttupohjia:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Tiramusuinen täyte:
2 x 200g maustamatonta tuorejuustoa
2 x 2 dl kuohukermaa
2 Nespresso vanilja- ristrettoa (2 x 30 ml), tai vastaava määrä vahvaa kahvia
2-3 liivatelehteä*
n. 1 rkl tomusokeria

Kostutus ja mauste
1 espresso kahvi (40 ml)
0,5 dl kreivittärenhilloa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 Nespresso espresso
1 rkl tomusokeria
200 g mascarponea
Koristeeksi: suklaarouhetta ja suklaatomusokeria

Valmista kääretorttupohjat ensin ja jäähdytä ritilän päällä pyyhkeen alla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja tuorejuusto (erikseen). Valmista kahvi ja liota liivatteet kuumaan kahviin. Hieman jäähtyneenä lisää kahvi-liivate seos tuorejuustovaahtoon ja tähän seokseen kermavaahto. Mausta tomusokerilla.

Kostuta kääretorttupohjat kahvilla ja pensselöi hilloa ohuelti tortulle. Kreivittärenhillon  (omena-seljankukka) sijaan esim. aprikoosi- tai vadelmamarmeladi sopii myös. Levitä tuorejuustotäyte ja rullaa torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Siirrä rullat jääkappiin asettumaan (esim. 2 h - yön yli).

Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään. Kokoa "halko" yhdestä pidemmästä rullapalasta ja kahdesta lyhyemmästä oksapalasta. Päällystä kuorruttella ja rouhi suklaata pinnalle ja hupsuta hieman tomusokeria.

Emännän kommentit:
Kiitokset tuli lähinnä tortun mausta, joka ei ollut liian makea. Ja eipä tuosta paljoa jäänyt tilaisuuden jälkeen jäljelle.

*Liivate ei ole pakollinen tai sen voisi ainakin yhdellä lehdellä pienentää, täyte pysyy kyllä sopivan tanakkana. Laitoi tuon määrän koska kuljetin tortun työpaikalle. Pelkästään jääkaappi viilennyt kotioloissa kyllä riittää tanakoittamaan täytteen, jos ei nyt kovin löträä kahvin kanssa.

Pitkästä ainelistasta huolimatta helppo ja suht nope tehdä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!