sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Mustapaputryffelit

Törmäsin tähän ohjeeseen jossian lehdessä, josta repäisin vain rseptipalan, ja nyt en valitettavasti voi antaa kunniaa alkuperäiselle lähteelle. Mustapaputryffeli kuulosti niin "oudolta" minulle, että toki tuota piti kokeilla.

(n. 8-14 kpl)
3 rkl sulatettua voita
1 tl kahvijauhetta (tummaa)
4 kivetöntä tuoretta taatelia
1 tlk säilöttyjä mustapapuja (huuhdeltuna)
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1/2 rkl kookosöljyä
ripaus suolahiutaleita
kaakaojauhetta (kookoshiutaleita/pähkinärouhetta)

Sulata voi, kahvijauhe ja saksilla palotellut taatelit kattilassa. Huuhtele mustapavut ja lisää sekoita kattilaan loppujen ainesten kanssa. Siirrä seos korkeareunaiseen astiaan, jossa voit sauvasekoittimella ajaa sen tasaiseksi massaksi.
Pyöritä massasta palleroita,  jotka pyörittelet kaakaojauhossa (tai kookoshiutaleissa). Laita astiaan ja n. 10 minuttiksi pakastimeen jäähmettymään. Nosta tarjolle muotteihin.

Emännän kommentit
Voi vitsi, näihin tulee himo. Ei ikinä uskoisi, että raaka-aineena on papu. Eikä varmaankaan ihan huono herkutteluvaihtoehto myöskään painoansa tarkkailevalle. Laskeskelin, että yksi tuollanen pienmmän puoleinen pallero oli n. 50 kcal. Himoansa joutuu toki hillitsemään, mutta ovat kyllä sen verran tuhdin oloisi, että kaksi jattaa sopivan täyteläisen olon.


1 kommentti:

  1. Jee! Näitä täytyykin tehdä. Papubrowniet ovat tuttu juttu, mutta nämä ovat vielä nopsempia kun ei tarvi paistellakaan.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!