sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Italianpiirakka salamin kanssa

Tuleville loppukesän juhlille suunnittelen tarjoavani mm. tämän piirakan. Tämä on siis vasta harjoitteluversio, lopusta löydät kommentteja miltä maistui. Idea piirakkaan on ruotsalaiselta Tasteline-ruokasivustolta. Kasvispiirakankin tästä saa jättämällä päältä tuon salamin pois, on aivan yhtähyvää ilmankin sitä,

Piirakkapohja:
3 dl vehnäjauhoja (täysjyvä- tai spelttijauhot käyvät myös)
100 g voita
n. 1,5 rkl vettä
1 suola

Täyte:
purkki (pieni) grillattua paprikaa öljyssä
purkki (pieni) artisokansydämiä öljyssä
(muutama aurinkotomaatti)
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl juustoraastetta (mustaleima)
3 munaa
2 dl maitoa
suolaa ja mustapippuria

Salaatti:
rucolaa
kirsikkatomaatteja
oliiveja
oliiviöljyä
suola ja pippuri
8 viipaletta italialaista salamia

1. Laita uuni lämpenemään n.225 C. Mittaa jauhot ja rasva yleiskoneeseen tai kulhoon. Sekoita ryynimäiseksi. lisää n. 1,5 rkl kylmää vettä ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirasvuokaan ja laita uuniin. Laske paistolämpötila n. 200C ja paista pohjaa n. 10-12 min, kunnes se saanut jonkin verran väriä.

2. Valuta öljy pois paprikasta ja artisokasta, tarvittaessa pieni ne sopivankokoisiksi palasiksi, että piirakkaa on helpompi leikata. Raasta parmesaani ja juusto. Vatkaa munat maidon joukkoon.

3. Laita täytteet piirakkapohjanpäälle ja paista vielän n. 20 min, kunnes munamassa on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä jonkin verran.

4. Huuhtele rucola ja puolita tomaatit. Yhdistä salaattiainekset ja kokoa niistä keko piirakan keskelle. Koriste reunat salamiviipaleilla.

Kommentit:
- Koeversion pohjan valmistin täysjyväjauhoista
- Valmistin piirakan folio paistosvuokassa. Jonkin verran jäi munamassaa yli, ehkä 1,5 dl maitoa ja 2 munaa olisi riittänyt tähän versioon. Kannattaa kuitenkin valmistaa vuokassa , johon koko massa mahtuu, tulee paljon herkullisempi!
- Piirakka nautittiin vasta valmistuksesta seuraavana päivänä, jolloin lämmitin sen haaleaksi ja lisäsin salaatin. Hyvää oli, ja mies hyväksyi tarjottavaksi vieraille. Harmi, että kiireessä tuosta ensimmäisestä tarjolle tuodusta, josta alla kuva, unohtui salamit, mutta hyvin kelpasi ilman niitäkin.



















3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tuli niin hyvää että kulinaristityttäreni pyysi reseptin. Panin kokonaisen ison purkillisen auringossa kuivattuja tomaatteja, melkein kokonaisen mustaleimajuuston (Lidl:ssä oli suomalaista >~20 e/kg) ja vähän mozzarellaraastetta sinne tänne.

    Pohjaan käytin osaksi ruisjauhoja ja pohja sopi hyvin täytteen makuun.

    Minäkin tein edellispäivänä ja sitten vaan lämmitin vanhan rouvan synttäreilleä, joita vietettiin perheen kesken.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, hienoa että maistui teilläkin. Tämä oli aikoinaan juhliemme suosituin syötävä.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!