tiistai 6. heinäkuuta 2010

Täytetty kesäkurpitsa

Mitä tehdä, kun kesähelteellä jääkapissakaan ei ole juuri mitään "substanssia" ("substanssiksi meillä kutsutaan lihaa, kalaa tai kanaa tai muuta ns. äijäruokaa jota pitäisi löytyä joka aterialta) ja pitäisi saada makoisa iltaruoka nopeasti töiden jälkeen? Kaapista löytyy kyllä:


2 keskikokoista kesäkurpitsaa
paprikaa
sipulia
porkkanaa
papuja tomaattikastikkeessa
juustoraastetta




1. Kuutioi sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi
2. Halkaise kesäkurpitsjat ja koverra sisus pois.
3. Kuullota porkkana ja sipuli pannulla, lisää paprikat ja kurpitsan sisus.
4. Valuta pavuista pois ylimääräinen tomaattikastike (säästä, ja lisää seokseen tarvittaessa) ja lisää pavut pannulle. Kuumenna.
5. Täytä kurpitsat mössöllä ja laita päälle juustoraaste. Paista uunissa 200 C n. 30 min

- Maistui, eikä tullut moitteitakaan, että ei ollut substanssia mukana!
- Muitakin täytevaihtoehtoja voi kokeilla ihan sen mukaan mitä kaapista löytyy. Esim, herkkusieni, tomaatit, fetajuusto yms. sopivat varmaankin täytteeseen. Oikeastaan kaiken muun voi varmaan vaihdella, mutta juustoa laittaisin päälläe kuorutukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!