lauantai 10. heinäkuuta 2010

Cazpacho eli kylmä vihanneskeitto

Huh hellettä! 
Mieleeni juolahti, etten ole koskaan ennen kokeillut tehdä tätä helteelle sopivaa keittoa, enkä liioin maistanut sitä, joten nyt olen melkein kun neitsytmatkalla maun maailmaan. Ensin tietysti surffattiin kaikkia ihania blogeja (kiitos teille ideoista) ja niistä koostin itselleni tällaisen version.

neljänneksen ranskanleivän sisus
pari valkosipulinkynttä
kurkku
punainen ja vihreä paprika
yksi nippusipuli (eli yksi viiden nipusta)
8 punaista tomaattia
loraus oliiviöljyä
rkl valkoviinietikkaa
suola ja pippuri
hiukan makeaa chilikastiketta

Tarjolle:
paahdettuja leipäkuutioita tai hyvää maalaisleipää

Vihanneksi pesin aluksi huolella. Kurkun kuorin ja paloittelin, tomaateista otin kovan kannan pois ja paloittelin neljään osaan, samoin tein muille vihanneksille, ronskeiki palasiksi  vaan ja kulhoon leipämössön ja öljyn kanssa. Sitten mössäsin sauvasekoittimella tasaiseksi (tehosekoittaja olisi helpompi, mutta kun en jaksanut kaivaa kaapista) . Lopuksi maustoin. Keitto jäi yön yli tekeytymään jääkaappiin.

Emännän kommentit:
- hyvää! Pikkasen vähemmän valkosipulia olisi voinut olla minunmakuun vieläkin parempi.

Lisätty 21.8.2011:
- Katso myös uudempi versioni cazpacho shotit, mielestäni se on vieläkin parempi ohje kuin tämä (tai ainakin sen lopputulos maistui paremmalta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!