Kyllä meillä kaikkien ruotsalaisten ja italialaisten herkkujen lisäksi syödään aivan kotoisia perinneherkkujakin. Tänään lienee tällainen karjalaispainotteinen päivä, koska valitsin tälle päivälle ruuaksi karjalanpaistin. Hyvän makunsa lisäksi tämä ruoka on varsin helppo tehdä juuri silloin kun jostain syystä ei jaksaisi tai pysty hääräämään keittiössä. Tämän teossa ei vaadita juuri muutakuin aikaa ja malttia, alkuvalmistelut ovat varsin helpot ja uuni hoitaa loput. Uloskin voi lähteä vaikka kolmeksi tunniksi ja palattua ei tarvitse laittaa kuin perunat kiehumaan niin ruoka on pöydässä puolessa tunnissa.
n. 700g -1 kg karjalanpaistilihoja (nautaa, sikaa ja lammasta)
2-3 porkkanaa
1 pieni lanttu
2-3 sipulia
2-3 laakerinlehteä
n. 10 kokonaista maustepippuria
suolaa
Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli reiluiksi lohkoiksi. Paloittele myös lihat reiluiksi kuutioiksi, jos et ostanut valmiita kuutioita. Lado lihat ja juurekset pataan, sekä laakerinlehdet ja pippurit, mausta suolalla (sekoita tarvittaessa). Lisää vettä pataan sen verran, että lihat juurin peittyvät.
Laita pata uuniin aluksi n. 230 asteeseen, kunnen neste kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpö 140-150C. Hauduta uunissa kannen alla vähintään kolmisen tuntia.
Tarjolle keitettyjä perunoita tai perunamuusia sekä punajuurta, suolakurkkuja ja vaikka puolukkasurvosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!