tiistai 4. lokakuuta 2011

Lanttukeitto

Ennakkoluulot pois! Tämä keitto on meillä herättänyt jo etukäteen ristiriitaisia tuntemuksia, minä olen halunnut kokeilla mutta mieheni on ollut kovastikin epäluuloinen. Häntä on pitänyt jonkinverran eli aika paljon valmistaa ja jopa uhatakin tällä. Lattukeitto kuullostaa kyllä minullekin tuntemattomalta, monesta muusta juureksesta keittoa on kyllä tehty.
 
1 pienehkö uuden sadon lanttu
1 sipuli
1 l lhalientä (2 palaa+ litra vettä)
2 perunaa
50 g voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
valkopippuria
suolaa tarvittaessa
persiljaa
(pekonia)

Kuori ja raasta lanttu. Kuori ja pilko sipuli. Sulata voi kasarissa ja lisää lantturaaste ja sipulihake. Freesaa hetki ja lisää lihaliemi. Anna kiehua 10-15 min, kunnes lanttu alkaa pehmetä.
Kuori ja raasta peruna ja lisää keittoon. keitä n. 10 min ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita jauho kerman joukkoon ja vatkaa keittoon. Mausta ja hauduta vielä vehnäjauhot kypsiski n. 10 min tosi miedolla lämmöllä.
Päälle voi ruskistaa pekoni silppua tai muuntaa tämä capuccinoksi, vaahdottamalla päälle maitovaahtonokare. Lisukkeeksi paahdapannulla oliiviöljyssä ruispaahtoleipätikkuja.

Emännän kommentit:
No nyt ollaan sitten siinä vaiheessa, että keitto on ja tehty ja maisteltu. Uskokaa tai älkää, minun raavas mieheni ei halunnut suunnitelma B:nä ollutta hernekeittoa (joka on kyllä varsin hänen makuunsa) vaan halusi tätä lisää. Lisäksi tätä saa kuulemma tehdä toistekin.
Persilja oli muuten tosi maukas yhdistelmä tähän, joten sitä suosittelen kaveriksi. Kasvisruuan tästä saa vaihtamall lihaliemen kasvisliemeen.
Varokaa vaan kaikki tutut, syksyllä voitte saada alkupalaksi tätä!
 


Alkuperäinen ohje iltalehti 11.9.2011

2 kommenttia:

  1. kokeilin tänään ihan uteliaisuudesta jouluna jääneestä lanttu soseesta olin yllättynyt

    VastaaPoista
  2. kehuja satelee! tosi hyvän makuista keittoa sain aikaiseksi tällä ohjeella. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!