lauantai 1. joulukuuta 2012

Linssipata

Syksy on patojen aikaa, ainakin julkaistujen reseptien mukaan, joten samaan pataan minunkin piti soppakauhani laittaa.  ICAn reseptin aineksista melkein kaikki oli kaapissa, joten purjon ostamalla sain aikaiseksi aikas maukkaan pöperön. Tykkään punaisista linsseistä, mutta kun ne aina menee mössöksi, toisaalta se vtaitaa olla niiden luonne.



1 vihreä chili (esim. jalopeno)
1 pkt liikennevalo paprikoita (punainen-keltainen-vihreä)
2 purjoa ( tai 1 iso)
4 porkkanaa
2 rkl öljyä
4 dl punaisialinssejä
8 dl vettä
1 rkl juustokuminaa (jeera)
1 rkl chilijauhetta
2 tl jauhettua korianteria
2 tl suolaa

Huuhdo ja poista siemenet chilistä ja paprikoista, suikaloi ne. Halkaise ja huuhdo purjo huolellisesti, paloittele puolirenkaiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat.
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota ensin porkkana- ja purjosuikaleet. Lisää chili ja paprikat. Sekoita joukkoon huuhdellut linssit ja mausteet sekä vesi.
Anna putrata (kiehua lempeästi) miedolla lämmöllä n. 15 min.

Emännän kommentit:
Helppo ja nopea valmistaa, vaikka työpäivän päätteeksi.
Itse jätin tuon chilijauheen lisäämättä, koska chilipalkoni tuntui sen verran töpäkältä, etten uskaltanut enempää lisätä. Mutta ihan suota arkailin, jonkun verran chilijauhetta olisi sopinut ihan hyvin lisätä, no maku asia tuokin.
Tämä pöperö menee ihan sinälläänkin esim. creme frachen tai paksun juguhurttikastikkeen ja leivän kanssa. Meillä lisäkkeenä (vai vääruokana) oli paistettua maksaa.




1 kommentti:

  1. Vinkkinä: lorautapa joukkoon vielä tilkka siirappia tai vaihtoehtoisesti hunajaa. Ai, että tulee namia! Toinen vinkkini on, että paahda paprikoita paistamisen sijaan uunissa grillivastuksen alla 225 asteessa niin, että saavaat hiukan väria. Tuo hyvän maun :) Ruokaisamman version saat lisäämällä mukaan quinoaa.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!