lauantai 9. maaliskuuta 2013

Pinaatti-herkkusienikuppi

Aamupala, iltapala tai vaikka lounas. Pinaattirasiasta meinasi tulla meillä hävikkiä, kun en millään meinannut muistaa käyttää sitä. Alunperin siitä piti tulla pinaattirisottoa mutta nyt oli tarpeen kevyt ja helppo iltapala, niin tämmöisen väsäsin.


1 rs tuoreita herkkusieniä
1 rs tuoretta pinaattia
 4 munaa
1 dl juustoraastetta
suola ja pippuri

Viipaloi herkkusienet ja paista pannulla muutama minuutti. Laita sivuun jäähtymään ja odottamaan.
Huuhtele pinaatti (poista travittaessa kova ruoti). Hauduta pinaatti pienessä tilkassa vettä (2 rkl) pannulla tai kasarissa pehmeäksi. Valuta ja purista irronnut vesi huolellisesti pois.
Riko munat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon hieman jäähtyneet herkkusienet ja haudutettu pinaatti sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa munamassa voideltuihin muffinssipellin kuppeihin (itselläni massa riitti 8 koloon).
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes tikulla koitetettaessa tikku pysyy kuivana.
Anna hieman jäähtyä, ennen kuin irroita kupit vuoasta.

Emännän kommentit:
On aina niin ihana kuulla miehen kommentit kun hän tulee illalla kotiin ja jo oven avatessaan tunteen hyvän tuoksun.  Näin oli tälläkin kertaa, kuulemma vesi herahti jo kielelle eteisessä. Eikä se ollut pelkkä tuoksu, nämä olivat oikein makoisia. Toimivat varmaan mm. noutopöydässä tai muutenkin illan istujaisssa, sekä ihan lounaana raikkaan salaatin kera.
Ainoa huono puoli oli, että voitelusta huolimatta jäivät minulla muffinsipeltiin kiinni. No toisaalta olen kyllä jo pidemmän aikaa kaivannut uutta peltiä, joten eiköhän tule kauppa reissu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!