tiistai 20. elokuuta 2013

Snittar, "pikkuvoileipäkakkuja"

Provisuurikotiimme oli tulossa sukulaisvieraita ja mieheni ehdotti minulle helpotusta tarjoiluihin, eli ostettaisiin vain Icasta smörgostårta ja makea tårta. Jotenkin se ei vaan sovi minulle, että tarjoaisin valmista, vaikka ei tuokaan huono vaihtoehto olisi ollut, mutta kyllä minun pitää päästä tekemään itse, lomallakin. Tämän ohjeen idean poimin Ican reseptiseinältä.Ruotsalaiset kutsuvat näitä nimellä "snittar", olisivakohan suomeksi kolmioleipiä vai mitä? No kolmioita näistä ei tullut,  vaan nyt tuli tällaisia pieniä neliöitä. 

n. 200 g kuorittuja katkarapuja 
200 g tuorejuustoa (Philadelphia tai vast.)
1/2 purkkia (n. 75 g) piparjuurituorejuustoa 
2 rkl tillisilppua
1 tl limen tai sitruunan mehua
8 siivua tummaa leipää (kavring tyyppistä)
4 siivua vaalea paahtoleipää

Käytä mieluiten kuorimattomia katkarapuja, mutta tilanteen mukaan voi kuorittuja tai suolaveteen säilöttyjäkin käyttää, mutta maku ei ole ollenkaan niin hyvä. (Tällä kertaa minullakin oli säilöttyjä ravunpyrstöjä :-(  ). 
Kuori ravut. Säästä muutama kokonainen pyrstö koristeluun ja paloittele loput pienemmäksi. Sekoita rapuhakkelus tuorejuustoihin ja lisää tillisilppu ja sitruunanmehu. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 
Levitä seos tummien leipäviipaleiden päälle (säästä hieman päällikerroksen koristeluun). Kokoa leivät siten, että alimmaksi tulee tummaleipä, väliin vaalea ja päälle tummaleipä siten että voidellun puolet tulevat vaaleaa leipää kohden. Päällystä lopulla juustoseoksella. Leikaa kantit pois ja leikkaa leipäpalat sopivan kokoisiksi pikku purtaviksi. Koristele ravuilla ja tilillä. 

Emännän kommentit:
Tarjoilumme sai suuren suosion, vieraamme jakoi kuvan nettiin ja hauskin kommentti oli, että " kyllä on leivät, joista ei kärpäset lennä läpi". En tiedä pitääkö tuo ottaa kohteliaisuutena vai minä. No leipäset kyllä maistuivat kaikille. 
Lisäksi oli tarjolla muutakin pientä tikutettua pikkupalaa. Yllättävän hyvä yhdistelmä oli myös vesimeloni ja feta-juusto, mintunlehdellä koristeltuna.
Niin ja makeaksi oli ihan kaupan hedelmätårta. Oli muuten hurja määrä e-koodeja, kun selostetta katsoi. Seuraavan kerran leivon vaikka vaan kääretortun tai jonkun.

2 kommenttia:

  1. Nämä vaikuttaa just niiltä isännän aina kysymiltä "pikkunaposteltavilta"! :) Pitänee siis testata. Uskon että saavat erittäin hyvän vastaanoton.

    VastaaPoista
  2. OI! Skagensnittar. Ei voi muuta sanoa, kun että "ser jätte gott ut!"

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!