tiistai 24. syyskuuta 2013

Linssi-porkkanakeitto

Soppa lämmittää mukavasti näin ensimmäisenä syyskylmänä päivänä. Lisäksi tämä versio on vielä niin aurinkoisen värinenkin, että pitääkin pitää tämä resepti mielessä, kun ulkona on pimeää ja koleaa. Jos ei tämä piristä ja lämmitä, niin mikäs.



3 annosta

1,5 dl punaisia linssejä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
1 keskikokoinen sipuli
(1 valkosipulinkynsi)
3-4 porkkanaa
tilkka öljyä
n. 7 -8 dl vettä
n. reilu tl inkivääriraastetta

Huuhtele aluksi linssit ja keitä ne miedolla lämmöllä kypsiksi (n. 5-8 min). Älä ylikypsennä, etteivät mene muusiksi.
Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Raasta myös hieman tuoretta inkivääriä.
Kuullota sipulit ja porkkanaraaste tilkassa öljyä. Lisää inkivääriraaste joukkoon, sekä liemikuutio ja vesi. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kunnes porkkanat tuntuvat kypsiltä.
Lisää valutetut linssit. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Väriä antamaan voi mukaan silputa jotain vihreää yrttiä, esim. tinjamia tai persiljaa.

Emännän kommentit:
Tällaiselle sekaruokaan tottuneelle pariskunnalle taas uusi ja hyvä kasvisruokakokemus (no ei ihan puhdasoppinen, koska liemikuutio oli tällä kertaa kanaa).Hieman pienellä ennakkoluulolla sain tuon rakkaan mieheni keiton ääreen, mutta ihan sama juttu kuin lanttukeitossa, tämä oli sittenkin positiivinen yllätys.
Helppo tehdä työpäivän päätteksikin, ei vienyt kovin kauaa aikaa.
Tällä kertaa onnistuin linssien keittämisessäkin, kun taas otin maltilla, enkä keittänyt liian kovaa ja kauan. Mukavasti niihin jäi sopiva purutuntuma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!