perjantai 27. syyskuuta 2013

Välimeren kukkakaali

Jääkaapissa oli kukkakaali. Se oli kyllä hankittu toiseen ruokaan, kuin mitä siitä tuli. En voinut vastustaa tätä reseptiä, jonka löysin Diabeetikon keittiö-kirjasta. Ja mitä parasta, maistui myös entiselle kukkakaalia vieroksuneellekin.


1 kukkakaali
3-4 isoa tomaattia
1-2 sipulia
1 rkl oliiviöljyä
(1 valkosipulinkynsi)
tuureita yrttejä (tässä oli basilikaa ja tinjamia)
oliiveja
suolaa ja mustapippuria

Huuhdo kukkakaali. 
Kuori ja paloittele sipuli, ei tarvitse olla ihan pientä silppua. 
Huuhtele tomaatit ja paloittele nekin krouveiksi paloiksi. 
Kuullota sipulia pannulla tilkassa öljyä. Lisää tomaatit ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Lisää yrtit ja oliivit sekä mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä kukkakaali kokonaisena n. 5 min kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja nosta kukkakaali uuninkestävään pyöreään vuokaan.Kaada sipuli-tomatti seos kukkakaalin päälle ja ympärille. Gratinoi 200 asteisessa uunissa n. 15 min. Kokeile terävällä tikulla kukkakaalin kypsyys, sen tulee jäädä hieman napakaksi, ei missään nimessä liian löysäksi. 

Emännän kommentit
Tuossa Diabeetikon keittiö-kirjassa on mukavia kevyitä resepti-ideoita muillekin kuin diabeetikolle. Tähän lisäsin nuo oliiivit mutta mielestäni feta- juusto olisi vielä kruunannut annoksen. 

Aluksi tämä kukkakaaliin varauksella suhtautuva ruokalija katsoi tätä annosta hieman empien, ja näki kun hänen mielessään kävi, että "tuollako minun pitäisi pärjätä, missä se pitsa-taksin numero on". Hieman lieventääkseni järkytystä olin laittanut lisukkeeksi tarjolle sekä uunissa hieman kuivatettuja ilmakuivatun kinkun viipaleita että parmesaani raastetta. Näillä sain hänet houkuteltua maistamaan, ensin muutaman kukkakaalin kukinnon mutta otti hän hetken päästä täydennystäkin. Eli ilmeisesti maistui sittenkin ja pitsa jäi soittamatta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!