perjantai 18. lokakuuta 2013

Kesäkurpitsakakku

Iso projekti onnistui, niin päätimpä purkaa omaa stressiäni leipomalla. Samalla sain palkita ihanat kollegani kakulla, ilman heitä tämä koko iso hanke ei olisi onnistunut. Arveluttavaa oli kuitenkin tarjota miehille "kasviskakkua", mutta  kyllä se ainakin joillekin maistui. Eivät kuitenkaan halunneet tietää mistä tämä oli tehty ja tuskin he myöskään tätä blogianikaan lukee, joten rauhassa voin paljastaa täällä mitä tarjosin.


Resepti on suoraan Kinuskikissan blogista (Risto-vaarin kesäkurpitsakakku, terveiset vaan Risto-vaarille!)

4 dl (n. 200 g) raastettua kesäkurpitsaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta
200 g voita tai margariinia
2 ½ dl ruoko- tai taloussokeria
4 munaa

Paahda kesäkurpitsansiemenet ja hasselpähkinät uunipellillä, varo polttamasta. Rouhi hasselpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi niiden hieman jäähdytyä. (Halutessasi voit pyyhkeen sisällä hieroa niitä lämpimänä, niin saat kuoret pois, mutta tuo on oikeastaan aivan turhaa tässä). Sekoita jauhot, mausteet ja pähkinät keskenään.
Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, ja lisää välillä hieman jauhoseosta, jotta taikina ei "juoksetu" rakeiseksi. Lisää loput jauhot ja ja kurpitsaraaste, sekoita tasaiseksi.
Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 min. Anna hieman jäähtyä ennen kumoamista. Anna kakun jäähtyä.

Koristeeksi voit pursottaa tomusokeri+elintarvikeväri+vesiseosta tai sulatettua valkosuklaata.

Emännän kommentit:
Kakkutaikina oli aika makea, mutta maukas. Kakusta tuli minun makuun aika tuhti ja painava, mutta se oli kyllä hyvän makuinen. Ei kyllä arvaisi heti, että siinä on kurpitsaa, mutta juuri kurpitsa tekee kakusta mehukkaan. Jollain etäisellä tavalla tästä tuli mieleen tuo Red Velvet-kakun kokeilu, samalla lailla tuhtia, ettei tätä kyllä paljoa kykene kerralla syömään, oli sitten millainen kakku hirmu tahansa. 
Hyvää palautetta kakku sai myös "sattumista", sopivat kuulemma hyvin. 
Kakun paistoin illalla ja jätin sen yöksi jäähtymään. Aamu aikasella valmistin tuo koristelun, kun muistin, että minulla on taannoisten macarons kokeilujen jäljiltä vihreää elintarvieväsiä kaapissa. En tiedä oliko tuo mieskollegojani ajatellen paras valinta tehdä tuosta Halloween henkinen hämähäkkikoristelu, mutta kun en oikein muuta keksinyt ja tämän mallisena pinta tarvitsi jotain koristusta. Kakun voi myös hyvin tehdä pitkänomaiseen leipävuokaan, ja silloin tuo koristelu ei ole niin tarpeen. 

Hyvää halloweenin odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!