sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ruusun terälehtihilloa kahdella tapaa (suklaapannacotta ja leivos)

Kummankin annoksen päätähtenä pitäisi olla tuo aivan ihastuttava Ruusun terälehti hillo, jota saimme maistaa ensimmäisen kerran elokuisilla Herkkujen Suomi-ruokatapahtumassa. Hillo on ihanan kukkainen ja hienostuneen makuinen, todella hyvä tuote. 
Tällä kertaa nämä "kantoalustat" ,suklaapannacotta ja tiramisuntapaan kostutettu kakkupohja, eivät itsessään voimakkaiden makujensa takia aivan tuoneet hillon herkkää makua edustavimmillaan esiin. 

Suklaapannacotta ja ruusun terälehtihillolla
3 liivatelehteä
4 dl kermaa (tai 1:1  maitoa ja kermaa)
100 g tummaa suklaata (74%)
1/3 dl sokeria
1 rkl pikakahvijauhetta (tai 40 ml espresso-kupillinen)
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Rouhi suklaa hienoksi.

Kuumenna kerma kasarissa, kiehauta ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista vesi pois ja sekoita kerman joukkoon. Lisää pikakahvijauhe (tai kupillinen espresspa) ja suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi.

Hämmennä seosta silloin tällöin, kunnes on huoneenlämpöistä. Jaa tarjoilumaljoihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Vaahdota vaniljalla maustettu kermavaahto ja pursota annoksen päälle ruusuke. Koristele ruusuke teelusikallisella hilloa.

Kahvi-leivos mascarpone-ruusun terälehtihillolla
3 munan torttupohja (yhtäpaljon kanamunia, sokeri, jauhoja)
- ihan noin se ei mennyt, sokeria vähensin ja jauhot oli 1/2 perunajauhoja !/2 spelttijauhoja)
Kostutukseen:
 espressoa tai muuta kahvia  + luraus espressolikööriä

Täälle:
Mascarponea
ruusun terälehihilloa

Valmista normaali pieni torttupohjalevy. Kostuta puhja kahviseoksella ja anna vetäytyä veikka seuraavaan päivään (kuten täytekakkukin).
Vaahdota mascarponea ja lisää joukkoon muutama lusikallinen ruusunlehtihilloa.
Leikkaa tai ota muotilla sopivia leivospaloja kostuneesta kakkupohjasta.  Koristele kakku "mascarponemunalla" ja penella lusikalisella hilloa,


Emännän kommentit:
Pannacotta oli liian voimakkaan suklainen, melkein kitkerä. Lisäksi sen rakennekaan ei ollut niin pehmeä kuin pitäisi. Tuo saattoi johtua siitä "kevesin" kerman puolella maitoa, ja että pohja oli saanut hyytyä yönyli, joten lyhyemmällä hyydytysajalla olisi voinut toimiakin. Kermavaahto hieman pelasti tilannetta. Eli kevenikö tuo annos tuosta "kevennyksestä"nyt sitten lainkaan?

Kakkupohjan kostutuskin meni liian voimakkaaksi. Lisäksi pohjasta oli vieraiden sokerirajoutuksen takia poistettu sokeria.

Ruusun terälehtihillo sen sijaan oli kummassakin se parasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!