maanantai 20. syyskuuta 2010

Läskiä ja röstiä eli raggmunk med fläsk

Kesällä Visbyssä tutustuin oikein perusruotsalaiseen husmanskostiin, "Raggmunk med fläsk". Minulla ainakin on ollut käsitys, että ruotsalainen husmanskost on reilua ja terveellistä kotiruokaa, mutta kyllä tämä tuhti annos hivenen yllätti minut tuon terveellisyyden puolesta. Mutta en voi kieltää, hyvältä maistui, ja tulipa tuota tehtyä kotonakin.



Raggmunk:
2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 muna
1 tl suolaa
n. 800 g perunaa (raastettuna)

Siankylkeä viipaleina

Tee ensin taikina. Sekoita jauhoista munasta ja maidosta kuin lettutaikina. Raasta raaka peruna ja lisää heti taikinaan että ei pääse tummumaan. Paista näistä lettupannulla raggmunkkeja.
Paista siankylki (paksuja läskiviipaleita) rapeaksi.
Tarjoillaan perinteisesti puolukkasurvoksen ja porkkanarasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!