lauantai 4. joulukuuta 2010

Sienikeitto italialaisittain

Tällä kertaa pääraaka-aine on minulle uusi tuttavuus, kuivatut sienet. Nämä olivat ilmeisesti suppilovahveroita, joita sain työkaveriltani (suuret kiitokset vielä). Pidän sienistä, mutta sienestäminen ei ole minun juttu, siksi olenkin aina ylitse onnellinen, jos joku lahjoo minua sienillä muodossa jos toisessa. Näiden sienien mukana sain keitto-ohjeenkin, mutta kun olen tällainen reseptisurffari, niin törmäsin muistaakseni Iltalehden arkistossa olevaan tomaattipohjaiseen keittoon (yleisin törmäämäni resepti oli meinaan kermainen). Joten sitä reseptiä soveltaen tein tällaisen version:


2 dl kuivattuja sieniä  + n. 5 dl vettä (tai reilu litra tuoreita sieniä esim. suppilovahveroita tai muita)
2 valkosipulin kynttä
1 keltasipuli
1 tlk tomaattimurskaa
liemikuutio (kana tai kasvis)
mustapippuria myllystä
4 siivua ruispaahtoleipää (tai maalaisleipää)
oliiviöljyä

Liota kuivatut sienet lämpimässä vedessä tunnin verran ja puristele sen jälkeen niistä ylimääräinen neste pois. Säästä liotusvesi.
Kuori ja pieni sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sienisilppu ja hauduta jonkin aikaa. Lisää tomaattimurska, sienien liotusvesi ja liemikuutio (lisää vettä tarvittaessa vielä n. 2-3 dl). Keitä parikymmentä minuuttia. Mausta lopuksi mustapippurilla.
Paahda leipäpalat. Laita lautasen pohjalle leipäviipale ja päälle keittoa. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa tai rukolaa silputtuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!