maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulun jälkeen Viking Mariellan Plate -maistelua

Joululoman päätteeksi palasimme kotiin Vuking Mariellalla jonne olivat remontoineet uuden ravintolan, Plate.  Tarjolla oli 5 tai 7 annoksen yllätysmaistelu menun.
Mukava lisä niiden ikiaikaisten 200 g porsaanfileen, hampurilaisannoksen tai buffee pöydän lisäksi. Näin usein ko. yhtiön laivoilla matkustaneena, ruokalistoilla ei juurikaan ole ollut uudistuksia aikoihin.

Maistelumenuista oli valittavissa liha-, kala- tai kasvisversio, ja me testasimme nuo kaksi viimeistä pitkän kaavan mukaan.

Alkuruuat:

Kasvisannoksen alkuruoka oli pieni söötti kesäkurpitsa, marinoituja pikku tomaatteja ja talon omaa varsin maukasta humusta, sekä rapeita ohrajyviä.


Kalaannoksen alkuruokana oli sokerisuolattu lohi, jonkinlainen rapu"mössö" ja simpukka. Valitettavasti en tarkemmin muista, ja kun en tuota maistellut, niin en enemmän kommentoi.Yhteiseksi tuli lämmin punajuuripaistos, jossa päällä perunavaahtoa ja marinoituja kyssäkaalipaloja ja raastettua kananaamunaa.
Pääruuat:

Kasvispääruokana oli Auringonkukkarisotto sekä kurpitsamannapuurovaahto, päälläoli mm.oliivituhkaa. Varsin mielenkiintoisia annoksia kumpikin, voisin syödä kumpaakin mielleläni uudelleenkin.


Kalamiehelle tajoiltiin ruijanpallasta lisukkeilla sekä kampasimpukkaa tapiocan ja greipin kera.
Hämmästelin oman annokseni aineslistaa samalla kun kala-annosta esiteltiin, että kaikki lisukkeet jäivät reagoimatta.
Kala oli todella maistajan mieleen.

Jälkiruuat:

Suolaisesta makeaan siirryttiin sinihomejuustovaahdon jonka alla oli makeaa päärynäkompottia ja suolapähkinää.
Todella hyvää!


Ensimmäinen jäliruoka oli suklaakakkua piimäjäätelöllä. Mukana oli myös mustikkaa ja fenkolikeksejä.
Nautinnot päätettiin suklaasikareilla (kuvaaja oli liian innoka "sauhuille", joten sikarit meinasi jäädä kuvaamatta)

Mukava kokemus, hyvän  makuista mutta ei kuitenkaan mitään yltiöyllättävää, joten sopii kyllä ihan kenelle tahansa. Ravintolan sisustuksessa mukavia yksityiskohtia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!