sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Parsarisottoa kampasimpukoiden kera

Nyt on ollut hyvä viikonloppu! Kaksi aivan loistavaa ateriaa, joista tänään oli vuorossa merkkipäivän juhlistaminen parsarisotolla ja kampasimpukoilla. Nam. 


Nippu vihreitä parsoja
1 sipuli
3 dl risotto riisiä
3 dl valkoviiniä
n. 5-6 dl kasvislientä
2 rlk öljyä
mustapippuria
desin verran raastettua parmesaania
kukkura rlk mascarponea

Kuori parsat nupun alta. Leikkaa pois kova kanta ja paloittele sentin paksuiksi viipaleiksi nuppua lukuunottamatta. Säästä nuput erikseen. Paloittele sipuli hienoksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa sipulia hiukan ennen kuin lisää riisit kattilaan. Kuullota riisit kirkkaiksi, mutta älä paista. Lisää parsapalat ja valkoviini.
Anna viinin imeytyä koko ajan sekoittaen riisiin ja jatka sen jälkeen kasvisliemen lisäämistä n. dl kerrallaan kunnes edellinen lisäys on imeytynyt risin ja riisi kypsynyt, mutta siinä vielä purutuntumaa.
Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mascarpone. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola (lisää tarvittaessa).
Risoton tulee olla kermaista ja löysähköä.
Grillaa parsannuput pannulla ja asettele annoksen päälle. 

Sulata kampasimpukat rauhassa ajoissa ja kuivaa pinnalta ennen paistamista. Paista kuumalla pannulla voissa kummaltakin puolelta nopeasti. Varo paistamasta liikaa, ettei tule kumipalloja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nautinnollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!