perjantai 8. heinäkuuta 2011

Raparperikeikauskakku

Ostamani viiden varren raparperinippu oli niin komea, että siitä sai hienosti kolmeen ruokaan ainekset. Eilen oli yksi varsi pannukakun kompotissa, kaksi vartta pilkoin tähän keikauskakkuun ja vielä on kattilallinen kiisseliäkin tehty. Onkohan nyt tämän kesän raparperiherkkukiintiö tehty meidän huusholliin?

Keikauskakun taikina:
125 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kanamunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi (sähkövatkaimella). Lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan, sekoita puuhaarukalla tai vast. sekaisin, älä enää vatkaa. Lisää kermaviili lopuksi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Vuokaan:
Käytä vuokaa, jossa ei ole irtopohja. Paloittele vuuan pohjalle
n. 50 g margariinia ja
1 dl (ruskeaa) sokeria
Laita vuoka hetkeksi 200 asteiseen uuniin kunnes rasva on sulanut. Sekoita sokeri ja rasva sekaisin.
Lisää vuokaan
0,5 l raparperikuutioita
ja päälle taikina tasaiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa n. reilu puoli tuntia, kunnes kakku on kypsä (tarkista tarvittaessa tikulla, ettei taikinaa jää enää tikkuun). Odota, että kakku vetäytyy ainakin n. puoli tuntia ennen kuin kumoat lautaselle. Jäähdytä kakku vuuan alla meheväksi.

Lisukkeeksi sopii vaniljakasktike tai -jäätelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!