Tänään on tullut touhuttua hapantuneen maidon ja raparperin kanssa.
Minulla oli pitkään sellainen käsitys, että lettuja ei voi tehdä kuin hapantuneesta maidosta, koska meillä kotona kun niitä ei saanut kuin silloin kun maito oli päässyt happanemaan. Nyt oli sitten sitä itteään kaapissa ja tällä kertaa tein siitä kuitenkin peruspannukakun, kun kuumassa kerrostalokeittiössä ei näillä keleillä kukaan jaksa lättyjä paistaa.
Pannukakku
4 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl sokeria (voi hyvin puolittaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 munaa
50 g margariinia (voi hyvin puolittaa)
Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa keskenään. Lisää maito ja vatkaa mukaan kananmunat. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Anna vetäytyä noin puolisen tuntia ennen kuin kaadat leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Paistetaan 225 C ja n. puoli tuntia.
Pannukakkun kera tarjosin kesän yhtä herkkua, raparperia.
3 dl raparperikuutioita
1 dl ruokosokeria
Kuori halutessasi raparperista pintakerros ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Laita kasariin ja kaada päälle sokeri. Kiehauta sen verran, että raparperista alkaa neste irrota ja sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
No tuli siihen päälle muutama mansikkakin laitettua, kun niitä oli tarjolla. Tällä tuli täytettyä lupaukseni, että kesäkeiton päälle saa jotain hyvää jälkiruuaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!