Sieni-katkarapu-ceviche
(ohje suoraan puhtaastikotimainen.fi-sivulta)
200 g valkoisia herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl limettimehua
100 g katkarapuja (pakaste)
puolikas tai neljännes punaista chiliä
puolikas tuoretta kurkkua
tuoretta korianteria/persiljaa*
0,5 dl appelsiinimehua
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa, pippuria
1 avokado
Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa. Viipaloi herkkusienet. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne limettimehuun.
Lisää katkaravut ja sieniviipaleet valkosipuli-limettimehuun. Hienonna chili. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää nämä käännellen katkarapu-sieniseokseen. Anna ainesten maustua jääkaapissa tunnin ajan.
Mausta seos hienonnetulla korianterilla, appelsiinimehulla, tilkalla öljyä, suolalla ja pippurilla. Voit vielä antaa seoksen maustua jääkaapissa hetken aikaa.
Annostele ceviche tarjolle laseihin. Korista avokadolohkoilla. Tarjoa lisänä patonkia tai maalaisleipää.
Emännän kommentit:
Sain ystävältä vinkin näiden sivujen kilpailusta ja resepteistä. Oli kovin vaikea valita, mitä reseptiä äänestäisin, mutta tähän päädyin mm. koska minulla on katkaravunrakastaja kotona.
Korianterin puuttuessa vaihdoin sijalle persiljan, jolloin maku jäi miedommaksi ja ihan kuin jotain puuttuisi. Eli jos vaan on niin korianteria annokseen.
Leipä ei valitetavsti ole omatekoista, mies kun välttämättä halusi ostaa kaupassa maistamaansa leipää.
Mansikoille on dippi tehty sitruunanmakuisesta tuorejuustosta ja turkkilaisesta jughurtista n. 1:1.
Nyt sitten vaan peukkuja pystyyn Softenginelle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!