perjantai 19. syyskuuta 2014

Tuorepuuro

Ystävät ovat ihania, tämänkin ohjeen lähteille päädyin ystävän suosituksesta. Näyttävät muistavan, että täällä on varsinainen puurotyttö.
Lapsuuteni ehdoton suosikkiruoka koulupäivän jälkeen oli kaurahiutaleet, sokeri ja maito. Näistä väsäsin pöperön peltimukiin, jonka sitten usein pöperön syötyäni unohdin kuivahtamaan huoneeseeni ja siitä tuli satikutia. Silloin ei puhuttu tuorepuuroista, mutta sama ideahan siinä oli kuin tässä hieman tuunatummassa versiossa.vajaa dl kaurahiutaleita
reilu 1 rkl pellavansiemeniä
1 1/2 dl rasvatonta kreikkalaista jogurttia
1 päärynä

Sekoita yhteen kaurahiutaleet, pellavan siemenet ja jogurtti. Laita jääkaappiin imeltymään noin tunniksi tai yön yli.
Pilko päärynä puuron joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella.
Ripottele pinnalle päärynäkuutioita tai siemeniä ja ripaus kanelia.

Emännän kommentit:
Tästä puuttui sokeri, vaikka päärynästä kyllä tuli toisaalta riittävästi makeutta, niin sokeri olisi ollut kyllä poikaa. Jollain tapaa tästä tuli myös mieleen talkkuna ja piimä, joista kyllä pidän, mutta ihan tämä versio ei tässä koostumuksessa päässyt ykkössuosikikseni.

Tämä puuro on omiaan vatsantoiminnan vauhdittajaksi, jos on tarvetta pistää pötsiin vipinää, päärynä ja pellavansiemenet kyllä varmaan toimittavat melko vaikeatkin tapaukset.

Viime aikona en ole kovin usein puuroa syönyt, kun työpaikan aamupuurolle tuli stoppi. Toivottiin, että  avokonttorin työpisteessä ei syötäisi lämmintä tai tuoksuvaa ruokaa. Kaurapuurohan on molempia, joten luovuin haikein mielin tuosta ylimääräisestä aamupalastani. Tällainen tuorepuuro kyllä sopisi tilalle, mutta ompahan päivästä jäänyt nuokin ylimääräiset kalorit pois (näkyi muuten vaa'assa selvästi).

Puuron alkuperäinen versio löytyy täältä, josta olen annoksen sorvannut oman kaapin antimia vastaavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!