Siksi Vivi-Anin ruokaohjelmat, reseptit ja elämä on aina jollain lailla kiehtonut ja kun Ruoka ja viini lehden jouluestra-numerossa oli taas hänen ihania reseptejä, niin tällä jälkiruualla ajattelin yllättää eritoten isäni, jolle Vivi-Ann on ollut pidempiaikaisempi naapurintyttö kuin minulle.
Marinoidut pähkinät ja hedelmät
Alkuperäinen ohje:
2 dl rusinoita
4 dl kuivattuja aprikooseja ja/tai luumuja
1 dl kuorittuja manteleita tai pinjansiemeniä
pala kanelitankoa
pala vaniljatankoa
1 tähtianis
½ tl kardemummaa
2–3 mausteneilikkaa
8 dl vettä
(1–2 tl appelsiininkukka- tai ruusuvettä)
Laita rusinat, hedelmät ja mantelit (tai pinjansiemenet) kulhoon. Sekoita mausteet hedelmien joukkoon. Käytä noin 1 1/2 litran lasipurkkia tai kulhoa, joka tulee hedelmistä puolilleen. Täytä kulho vedellä ja lisää kukkavesi. Peitä kannella ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan 1–2 päiväksi.
Tarjoa sellaisenaan.
Emännän kommentit:
Yksinkertaisesti nerokkaan hyvää! Voiko helpommoin enää rusionasoppaa valmistaa. Uskon, että tästä tulee meidän perheen jouluherkku useankin jouluna ja muulloinkin.
Hyvää joulua Vivi-Ann ja kaikki muut!
4 dl kuivattuja aprikooseja ja/tai luumuja
1 dl kuorittuja manteleita tai pinjansiemeniä
pala kanelitankoa
pala vaniljatankoa
1 tähtianis
½ tl kardemummaa
2–3 mausteneilikkaa
8 dl vettä
(1–2 tl appelsiininkukka- tai ruusuvettä)
Laita rusinat, hedelmät ja mantelit (tai pinjansiemenet) kulhoon. Sekoita mausteet hedelmien joukkoon. Käytä noin 1 1/2 litran lasipurkkia tai kulhoa, joka tulee hedelmistä puolilleen. Täytä kulho vedellä ja lisää kukkavesi. Peitä kannella ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan 1–2 päiväksi.
Tarjoa sellaisenaan.
Emännän kommentit:
Yksinkertaisesti nerokkaan hyvää! Voiko helpommoin enää rusionasoppaa valmistaa. Uskon, että tästä tulee meidän perheen jouluherkku useankin jouluna ja muulloinkin.
Hyvää joulua Vivi-Ann ja kaikki muut!
Sopii myös tuliaiseksi tai lahjaksi! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!