sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Kaali-jauhelihapata

Tamä on ollut meidän tämän syksyn hittiruoka, halpa, helppo ja hyvä.
Stockmannin Hulluilta Päiviltä ostin syksyllä Iittala Tools- sarjan 3 litran padan, ja se on ollut tähän aivan mahtava. Pata on kaunis, hieman pienempi kuin sarjan normaalisti myynnissä oleva (5 l), mutta tämä on juuri sopivan kokoinen meille. Sitten se resepti:



n. 1 kg kaalia suikaleina
400 g sika-nautajauhelihaa (kaalipata vaatii rasvaisemman lihan)
1-2 porkkanaa
1 sipuli
n. 2 dl vettä
mustapippuria
rosmariinia
1- 2 rkl kasvisfondia (Knorr)

Kuori aluksi porkkanat ja suikaloi ne ohuiksi lastuiksi esim. kuorimaveitsellä, paloittele lastut pariin osaan. Kuori ja pilko sipuli ronskeiksi suikaleiksi sekä suikaloi kaali.

Ruskista aluksi jauheliha ja sipuli padassa, lisää porkkalalastut ja paista hetken. Lisää kaalia pata täyteen sekä vähän vettä ja mausteet. Pata näyttää aluksi tosi kuivalta mutta kaalin kypsyessä siitä irtoaa nestettä.

Anna padan hautua miedolla lämmöllä hellalla välillä sekoittaen noin tunnin verran. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Nautitaan puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!