Sain äidiltäni avatun tattarijauhopaketin, kun se ei kuulemma kulunut hänellä, kommentilla "tee tuo pois johonkin", kun meillähän ei ole tapana heittää käypästä ruokaa roskiin. Tattarijauho - mitä siitä tehdään muuta kuin blinejä, jotka kuullostaa työläiltä paistaa ja rasvassa kärystämiseltä. Meinasi siis jäädä jauholaatikko minunkin kaapinperälle odottamaan aikanaan roskiin kaseeraamista. Tarina jatkuu melkein kuin sadussa, yhtenä päivänä huomasin Valion mainoslehdykässä tattaripannukakkuohjeen. Siis melkein kuin blinit, mutta kuten en tykkää lättyjäkään paistaa vaan teen pannukakun tilalle, niin tämäpä oiva tapa tehdä niitä blinejä (tai siis en tiedä onko, koska oikeesti on pakko tunnustaa, että en ole koskaan ennen tehnyt enkä syönyt blinejä).
No mutta ohje on kuitenkin tällainen: (Tuotemainonta poistettu - löytyy myös laktoosittomat versiot)
7 dl maitoa
1 prk smetanaa
25 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
3/4 dl juoksevaa margariinia
Lämmitä maito-smetanaseos mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon suola ja jauhot. Laita kulho lämpimään veteen, peitä leivinliinalla. Odota kunnes taikina kuplii, n. 30 min.
Vatkaa sekaan munat ja margariini. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsää.
Klassikko lisukeet ovat mäti, punasipulihakkelus ja smetana. Muita havaintoja on mm. sienisalaatti, kylmäsavulohi (-salaatti), skagenröra, kylmäsavuporo, suola- tai maustekurkku.
Emännän kommentti:
Koska en siis ole koskaa blinejä ennen syönyt, niin en oikein voi niihin verrata, mutta hyvää tästä tuli. Pannukakku "blini" ei ainakaan suutuntumalta ollut kovin rasvainen, vaikka tuhtia tavaraa onkin, ja pienikin annos täytti. Tattarin makua pelkäsin niin ikään etukäteen, mutta tässä se oli hyvin mieto. Näitä voi tehdä uudestaan. Haluan ainakin kokeilla vielä sienisalaatin kanssa, jota nyt ei ollut tarjolla. Sopii myös ihan makeankin hillon tai sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa.
hyvältä kuulosti tämäkin resepti. Itse olen tehnyt hiutalaista ja lisännyt banaaninpaloja, kardemummaa ja valmiina päälle pakastevadelmia sulamaan :)
VastaaPoista