Lanttu on meillä tänä syksynä näköjään suosikkijuures. Ensin uhkailin miestäni lanttukeitolla, josta yllätys yllätys hän jopa loppujen lopuksi piti. Nyt sitten on vuorossa lanttukakku. Tämän lanttukakkuohjeen huomasin Diabeteslehdestä (6/2011) ja testattavahan tämä tietysti oli. Myös työkaverit saavat näistä maisteltavaa, vaikka viime syksyinen punajuurikakku ei ihan kaikille maistunut, mitenköhän tämä?
2 dl vehnäjauhoja
11/2 dl spelttijauhoja (grahamjauhoja)
1 tl kanelia
1/2 tl pomeranssinkuorta
1 tl kardemummaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
ripaus suolaa
1 1/2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä (tai manteleita)
2 dl raastettua lanttua
1 1/2 dl rypsiöljyä
1/2-1 dl omenatäysmehua
2 munaa
2 dl sokeria
Sekoita aluksi kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin. Raasta lanttu hienolla terällä ja sekoita raaste kuivien aineiden joukkoon. Lisää seuraavaksi öljy.
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon jauhot ja raaste. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 C, vajaa tunti.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna vetäytyä kunnolla. Parhaimmillaan kakku on vasta parin päivän kuluttua.
Emännän kommentit:
Vaihdoin alkuperäisohjeesta grahamjauhon spelttijauhoon. Tuossa pienien kakkujen vuokassa taikinasta tuli kolme kakkua, jotka paistuivat n. 45 minuutissa alle 175C kiertoilmassa.
Kotiväen ja eritoten työkaverien makuraati kehui kakkua ja eivät olisi arvanneet sen sisältävän lanttua. Kun kerroin, niin sitten kuulemma maku alkoi löytyä.
Kyllä lanttu sopii makeaankin!
(Diabetes 6/2011 lehti)
Nyt sitten oli pannutestin tulokset ip-lehdessä. Hyvinhän tuo pärjäsi kaikkien mielestä. Toivottavasti kestää käytössäkin.
VastaaPoista