perjantai 2. elokuuta 2013

Pitsaperjantain "pieni" eväs

Tästä ranskanleivästä ei tullut köyhää ritaria niin kuin oli ajateltu, vaan se päätyi aikoinaan pakkaseen odottamaan parempaa hetkeä. Nyt tämä ranskalainen pääsi sitten italialaiseen kylpyyn, ja siitä tehtiin niin 70-lukulaista lämpöleipää.


Koversin hieman halkaistun ranskiksen sisustaa (sorsatkin saavat siitä osansa). Kuopaan laitoin hienon hienoksi pilkottua aurinkotomaattia öljystä jossa n. ruokalusikallinen ketsuppia makeuttamaan. Kaapista löytyi paprika, hieman vuohenjuustoa ja muutaman kinkkukuutio, kirsikkatomatteja ja mozzarella raastetta, näistä syntyi muu täyte. Koko komeus oli n. 15 min 225 asteisessa uunissa. Koristeeksi päälle basilikan lehtikukintoja.

Täytteen voi jokainen varioida omista kaapin aineksista ja mielimauistaan.

Emännän kommentit:
Nam, ihanan crispiä ja nuoruushan tuosta tuli mieleen.

Välillä tuntuu, että minulla ei ole kuin kaappi täynnä jämiä, eli hävikkiherkkuja käytettävänä. Ostan aina liikaa ja sitten niitä pitää jalostaa ennen kuin menevät pilalle. Opettakaa hyvät ystävät minulle, miten oppisin ostamaan vain tarpeeseen, enkä koko kauppaa kerralla (vaikka vaan kerran viikossa käynkin kaupassa). Aina tulee houkutuksia mukaan, jos tekisinkin tuota ja tätä. Sitten viikolla suunnitelmat muuttuu ja siinä ollaan. Kaappiin jää aina jotain ylimääräistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!