tiistai 13. toukokuuta 2014

... ja jälkiruuaksi keitettyä kermaa!

Keitettyä kermaa, eikös kuullostakin hyvältä jälkiruualta? Pannacotta kuuluu monen suosikki jälkkäreihin, ja keitettyä kermaahan se nimensä mukaisesti on. Onneksi sitä voi kuitenkin hieman keventää maidolla tai jughurtilla ja maustaa monella tapaa, ettei ihan pelkkää kermaa tarvitse lusikoida. Mutta niinhän se usein on, kun ruuassa on tarpeeksi kermaa ja voita, niin se usein on hyvää ja maistuvaa.

Nämä pienet pannacottayksilöt on tehty matkustamaan nyyttäreille, mutta yhtä hyvin ne sopivat vähän paremmalle picnikille jälkiruoaksikin. Annoskoon voi säätää tarpeen ja tilanteen mukaan.Pohjana näissä on jo aiemmin tänne laittamani valkosuklaapannacotta. Koska valkosuklaa on jo itsessään sen verran makeaa, että en tuohon ohjeeseen ole lisännyt sokeria, enemmän makeasta pitävä voi toki lisätä 1-2 rkl sokeriakin tuohon massaan halutessaan.

Tällä kertaa sijoittelin pienet muovipikarit muffinssipellille kallelleen hyytymään noin pariksi tunniksi jääkaappiin, (pikarit tai lasit olisivat voineet olla kauniimmatkin kuin vapputohinoissa kaupasta löytämäni).


Keltainen makukastikekerros on soseutettu purkillisesta valutettuja säilykemangoviipaleita (ei siis purkin nestettä mukaan) ja yhden ison appelsiinin kalvottomista lohkoista. Tässä sitten aprikoin, että paljonko laitetaan liivatetta, että lopputuloksesta tulisi hieman tönkköä, muttei kiintää ja kumista. Päädyin kuumentamaan appelsiinista kalvottomaksi leikkaamisen yhteydessä valuneen ja lopusta puristamani mehun kuumaksi ja siihen aiemmin kylmässä vedessä liottamani 2 liivatelehteä. Ja nyt jännitettiin sitten, mikä on lopputulos.

Mango appelsiiniseoksen lisäsin pikareihin ja vielä ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin. Lopuksi koristelu mansikalla ja mintun.- tai sitruunanmelissan lehdellä.

Mango-appelsiinikastike:
1 prk säilykemangoviipaleita
1 appelsiini
2 liivatettaEmännän kommentit:
Olin lopputulokseen suht tyytyväinen. Koristelussa käyttämäni vahvan mintun lehti oli liian voimakas, se hieman jyräsi maussa. Tällä kertaa taisin unohtaa tuon vaniljan ja vaniljasokerin lisäyksen, mikä kyllä teki itse pannacottahyytelöstä aika mauttoman. Vinkki: Ylensä ei  kannattaisi unohdella osia ohjeesta touhutessa!

Miten sitten tuo mango-appelsiini onnistui+ Oikein hyvin tällä kertaa, koostumus oli hyvä. Olisi jatkoa ajatellen varmaankin ollut syytä mitata nuo ainesosat tarkemmin, ettei seuraavallakin kerralla joudu jännittämään lopputulosta. No, olen kotikokki, ja suon itselleni epäonnistumisia, vaikka harmittahan se, jos tarjoaa kumipalleroita. Niin ja harmitti hieman tuo vaniljan unohtaminenkin.
Muuten asetteluajatus onnistui ja olivat aika söötin näköisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!