sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Helppo munakoisosalaatti tai -lisuke

Kauniit kiiltävät tummat munakoisot vetävät kummasti minua puoleensa vihannestiskiltä. Tuoreimmaksi herkusi on muodostunut ihan pelkästään grillatut viipaleet lisukkeiden kera. Jotenkin näin kesällä ei oikein jaksa tehdä kovin monimutkaista ruokaa ja nämä viipaleet toimivat ihan itsellään salaattina tai grillatun ruuan lisukkeena.
Muunneltavuudensa vuoksi tämmän salaatin voisi kyllä nimetä kasvis-sitrus-yrtti-juustosalaatiksi, niin monta erilaista vaihtoehtoa tästä vois tehdä.


1-2 munakoisoa
sitruuna tai lime (mehu ja raastettu kuori)
tuoretta minttua (persiljakin käy)
oliivi- tai rypsiöljyä
suola ja pippuri
juustoa esim. feta, vuohejuusto, raejuusto (maun mukaan)

Pese sitruuna/lime huolellisesti,  raasta kuori sekä purista mehu. Sekoita 1 osa öljyä ja 2 osaa sitruunamehua keskenään.
Huuhtele munakoisot  ja poista niistä kannat. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet ohuelti öljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi kummaltakin puolelta joko grillissä tai parilapannussa. Nosta grillatut munakoisoviipaleet laakealle vadille. Mausta viipaleet suolalla, vastarouhitulla mustapippurilla, sitruunankuorella, sitruunamehu-öljylläseoksella. Anna viipaleiden maustua huoneenlämmössä noin 15–30 minuuttia. Lisää kesäkurpitsaviipaleiden päälle lopuksi tuoretta minttua/persiljaa ja fetanokareita. Halutessasi myös pieniä tomaattikuutioita.

Emännän kommentit:
Tämä on taas tällainen kiva ruoka, joka muuntuu helposti sen mukaan mitä kaapistä löytyy ja tai maistuu. Melkein kaiken voi vaihtaa johonkin toiseen raaka-aineeseen ja silti tulee hyvää salaattia tai lisuketta.
Munakoison voi vaihtaa vaikka kesäkurpitsaksi, sitruuna limeksi, mintun persiljaksi tai vaikka basilikaksi, ja juustoistakin sopii moni sen mukaan mikä parhaiten maistuu suussa.
Ja kun tähän vielä lisää, että tämä maistuu niin lämpimänä juuri valmisteltuna kuin muutaman tunnin jääkaapissa marinoitunakin. Fiinisti nämä viipaleet voisi täyttää ja kääriä rullalle vaikka noutopöytään. Voiko monikäyttöisempää repseptiä olla?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!