torstai 9. lokakuuta 2014

Broileri-kikherne pastakeitto

Kaapissa broilerinsuikaleita - mitä uutta minä niistä tekisin? Tee soppaa, sanoo mies. Ei muuta kun ideoita hakemaan, ja tällaisia sopan sain aikaiseksi. Broilerin lisäksi jääkaapissa oli kikherneitäkin vajaa rasia käytettäväksi, joten nekin saatiin samalla sujautettua mukaan.



100 g pekonikuutioita
300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 1,5 dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä
1 l vettä
2 kanaliemikuutioita
pari pientä laakerinlehteä
1 tl kuivattua rosmariinia
150 g pakastepinaattia tai iso kourallinen tuoretta pinaattia hieman silputtuna
2 dl pätkäspagettia (ruispastaa)

Ruskista pekonikuutiot kattilassa, lisää loppuvaiheessa broilerinsuikaleet. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta kikherneet. Lisää ne, vesi, liemikuutiot ja mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää pinaatti ja spagetti, anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää, muttei vetelää. 

Emännän kommentit:
Ensinnäkin pohjaohje on kopioitu muistaakseni Yhteishyvän sivuilta, mistä olen sitä muokannut oman kaappini antimia vastaavaksi.

Tuolla liemikuutioannostuksella keitto oli aavistuksen suolainen ja heti valmistamisen jälkeen maistui voimakkaasti rosmariinille. Seuraavilla lämmityskerroilla laakerilehden maku nousi ylimmäiseksi. Ihan Ok, mutta maustamista kannattaa seuraavalla kerralla hieman tarkistaa. 

Tuo ruispasta sopi aika hyvin tähän keittoon, eivät seuraavina päivinäkään olleet ihan löllöjä, eli tunnisti vielä etäisesti pastaksi eikä tästä tullut pataa.

Pahoittelen surkeaa kuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!