keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Vivi-Annin jouluinen "rusinasoppa"

Vivi-Ann Sjögren, nimi tuo minulle heti mieleen lapsuuteni ja kesän lämpöiset päivät, hassua näin joulun allakin. Minulla on ollut ilo lapsena asua Vivi-Annin ja häneen perheensä naapurissa Furubackassa. Mieleen tulee paljon tarinoita ja muistikuvia hänen vanhemmistaan ja lapsista. Kovin läheisiä emme olleet, kieli muuri taisi tulla vastaan silloin, mutta erityisesti mieleeni tulee aina minua hieman vanhempi Vivi-Annin poika pienen polkupyörän päällä ja välissämme oli orapihlaja-aita, jonka läpi yritimme arasti tutustua vaikka yhteinen kieli oli hakusessa (minä taisin olla silloin 3-4 vanha). Voi niitä aikoja!

Siksi Vivi-Anin ruokaohjelmat, reseptit ja elämä on aina jollain lailla kiehtonut ja kun Ruoka ja viini lehden jouluestra-numerossa oli taas hänen ihania reseptejä, niin tällä jälkiruualla ajattelin yllättää eritoten isäni, jolle Vivi-Ann on ollut pidempiaikaisempi naapurintyttö kuin minulle.Marinoidut pähkinät ja hedelmät
Alkuperäinen ohje:

2 dl rusinoita
4 dl kuivattuja aprikooseja ja/tai luumuja
1 dl kuorittuja manteleita tai pinjansiemeniä
pala kanelitankoa
pala vaniljatankoa
1 tähtianis
½ tl kardemummaa
2–3 mausteneilikkaa
8 dl vettä
(1–2 tl appelsiininkukka- tai ruusuvettä)

Laita rusinat, hedelmät ja mantelit (tai pinjansiemenet) kulhoon. Sekoita mausteet hedelmien joukkoon. Käytä noin 1 1/2 litran lasipurkkia tai kulhoa, joka tulee hedelmistä puolilleen. Täytä kulho vedellä ja lisää kukkavesi. Peitä kannella ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan 1–2 päiväksi.

Tarjoa sellaisenaan.

Emännän kommentit:
Yksinkertaisesti nerokkaan hyvää! Voiko helpommoin enää rusionasoppaa valmistaa. Uskon, että tästä tulee meidän perheen jouluherkku useankin jouluna ja muulloinkin.

Hyvää joulua Vivi-Ann ja kaikki muut!

Sopii myös tuliaiseksi tai lahjaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!