lauantai 26. maaliskuuta 2011

Karitsanjauhelihapyörykät ja tomaattikastike

Minun lammaskokeiluni jatkuvat. Tällä kertaa materiaalina oli karitsan jauheliha, josta syntyi lihapullia. Ja edelleenkin täytyy hämmästellen todeta, että mitä enemmän tulee tehtyä lammasruokia, sitä enemmän niistä pidän. Näissäkin pyöryköissä lammas maistui tosi mukavasti ja ei todellakaan mikään villasukka vaan hyvä lihan maku.

Karitsanjauhelihapyörykät
400 g karitsanjauhelihaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kermaa
1 sipuli
1 muna
1-2 valkosipulinkynttä
rosmariinia
timjamia
mustapippuri ja suola

Kuori ja paloittele sipulit, kuullota ne tilkassa öljyä pehmeiksi. Mittaa kaurahiutaleet (tai korppujauho, kuivettunut leipä tai vastaava) sekä kerma kulhoon ja anna hiutaleiden/leivän turvota ja imeä neste itseensä. Lisää mausteet ja kuullotetut sipulit. Vaivaa mukaan jauheliha ja muna. Pyörittele pellille pyöryköitä ja paista uunissa 200 C asteessa  n. 15-20 min.

Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa tai kokonaisia tomaatteja
1 porkkana
(1 sellerinvarsi )
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynsi
timjamia (tuore oksa, jos on)
rosmariinia (tuore oksa, jos on)
½ dl oliiviöljyä
tilkka punaviiniä
ripaus sokeria
suolaa ja mustapippuria

Kuullota sipulit ja porkkanakattilassa. Lisää tomaattimuyrska ja ehkä tilkka vettä ja muuta mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!