keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Se "fiinimpi" lounas tomaattipapusopasta

Fiinimpi tulee tietysti siitä, että sopalle tarjotaan erikseen alkupala täydentämään kevyttä kasviskeittoa.
Tällä kertaa se on raejuustolla täytetty kalkkunarulla salaattipedillä. Salaatin raaka-aineet on valikoima juuri sitä mitä kaapista tällä kertaa on seuraavaksi käyttövuorossa ja saattaisivat sopia rullille pohjaksi.

Pääruoka, papusopan muunnelma
(4 annosta)
1 tlk papuja tomaattikastikkeessa
1 tlk tomaattimurska
1-2 porkkana
1-2 sellerinvarsi
1-2 valkosipulikynttä
vettä 
liemikuutio
2 dl turkkilainen joghurtti
tinjami
maalaisleipä + oliiviöljy
Kuori ja paloittele porkkana kiekoiksi, paloittele selleristä pieniä kuutioita. Kuullota vihannnekset ja valkosipulit  tilkassa öljyä kattilan pohjalla. Lisää tomattimurska, tilkka vetta ja liemikutio. Lisää hetken päästä pavut tomaattikastikkeen kera ja hauduta kunnes porkkanat on kypsiä. Lisää lopussa  tinjamia ja tarkista maku, mausta tarvittaessa esim. suolalla ja pippurilla.
Annostele keitto lautaselle ja lisää keskelle löysytettyä joghurttia ja vedä lusikalla kaunis kuvio (toivottavasti parempi kuin minulla) sekä tinjaminoksa. Tarjoa lisäkkeenä maukasta maalaisleipää ja kasta sitä oliiviöljyyn.

Papusopassa on energiaa per annos suurinpiirtein 175 kcal  (kiloklubinlaskurin mukaan)+ leivästä tuleva

Alkupala-salaatti, minkä takia tämä oli vähän fiinimpi annos

salaattia (mm. romaine)
2 avocadoa
1 lime
Keso-raejuustoa
8 kpl kalkkunasiivuja
pikkutomaatteja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!