sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kuorrutettu hummeri ja vuosipäivämenu kahdelle

En ole vielä hetkeäkään katunut, kun melkein päivälleen 10 vuotta sitten vastasin chatissa esitettyyn kysymykseen osaanko ruotsia hieman empien myöntävästi. Myöntäviä vastauksia on tuolle samalle miehelle tullut myöhemmin annettua sitten enemmänkin. Harmi kun tuota ensikohtaamisen tarkaa päivää ei ole kummankaan muistissa, mutta näitä aikoja se oli.
Tätä ajankohtaa juhlistamaan ajattelin tarjota minusta ja äyriäisistä pitävälle miehelleni herkullisen hummeri-aterian. Jos otin aikanaan chatissä riskin tutustua häneen niin nyt riski on tuossa ruuassa, koska en ole aikaisemmin edes syönyt kokonaista hummeria, saati valmistanut siitä mitään.

Hummeri oli hankittuna edellisen laivamatkan tuliaisena pakkasessa odottamassa ja sulattelin sitä rauhassa vuorokauden verran jääkaapissa ja lopuksi muutaman tunnin huoneenlämmössä.

1 pakastehummeri, à n. 350 g

Bechamel-kastike
1½ rkl voita
1½ rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
suolaa, ripaus valkopippuria
100 g voimakasta juustoa
(1 rkl tilli)

Laita sulanut hummeri leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Halkaise tukevalla veitsellä ensin pyrstöpuoli. Käännä hummeri ympäri ja halkaise pääpuoli. Poista silmien takana olevat pussit. Poista suoli pyrstöstä. Irroita sakset ja jalat. Murra sakset muutamasta kohdasta lihaa rikkomatta ja vedä liha ulos saksista. Nosta pyrstöliha kuoresta ja paloittele se.

Valmista kastike sulattamalla voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja mausteet ja keitä 5 minuuttia. Poista kattila levyltä. Lisää raastettu juusto hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen. Palauta hummerinlihapalat hummerinkuoreenja ja lusikoi paksukastike päälle, lisää vielä hiven juustoraastetta. Gratinoi 250-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Tarjoa esim. vihersalaatin ja rapean leivän kanssa (esim. paahtoleipä tai ciabatta).


Alkuruokana tarjosin halloumisalaattia



Jälkiruokana oli vielä mokkamousse.

Juomana Inycon Estate Selection  Pinot Grigio, 2008 .

Emännän kommentit:
Minua luvattii rakastaa edelleen! Kannatta siis ottaa riskejä niin kielessä kuin ruuuassa ja luottaa taitoihinsa. Ruoka oli onnistunut ja sain paljon ylistäviä kommentteja.
Viini osoittautui meidän makuun oikein mukavaksi, toivottavasti sitä löytyy vielä laivalta ja saamme täydennystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!