sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Tolv hos oss

Det här är också till våra svenska vänner, som har önskat att läsa min blog på svenska. Först måste jag ursäkta min dåliga svenska, men jag försöker göra mitt bästa, och kanske hjälper mig lite min kära man med översättningen och Words spellschek, men jag vet att det finns många fel. 

Mitt provisoriska kök är inte så bra utrustad som vi är vana vid hemma, och diskbänken och arbetsplatsen är väldigt låg jämfört till nuförtiden kök, det där gör lite svårare att göra allt det man vill. Menyn i dag blev kräftstjärtar sallad till förrätt, kyckling lårfilen med ostsås och färsk pasta till huvudrat och kaffe med tårta.

Förrätt
romansallad
gurka
avokado
lime
kräftstjärtar
Tärna gurkan och avokadon till små tärnor, pressa lime juice över (och en liten droppe söt chilisås) och rör om. Sätta röran på salladsbladet och placera kräftstjärtar på. 

Lårfilen
Stek lårfile bitarna på het stekpanna så att de får en krispig yta (behöver inte tillsätta fet på pannan). Gradera kycklingbitar i ugnen på 200 grader ungefär 15-20 minuter, så att kycklingen blir mogen. 

Världens enklaste ostsås
1 paket färskost (philadelphiatyp), smaken kan du välja vilket som passar bäst till dig.
Sätt färsosten på stekpannan var du har stekt kycklingen, och ungefär 1 dl vatten. Värm upp och rör till slet sås.  Enkelt!
Koka pastan.
Servera pastan med kycklinglårfilen och såsen. 

Till efterrätt serveras gott kaffe med gräddtårta (sockerkaka botten och inne t.ex. persika och aprikos tärnor med vispgrädde).  

Hushållerskans ord:
Lårfilen är min favorit, det är var jag saknar i Finland. Huvudrätten kan varieras på många sätt t.ex ,  
Kyckling + dinkel ”pärlår” +ostsås
Kyckling + pasta + pesto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!