torstai 14. heinäkuuta 2011

Kirsikkakiisseli

Kirsikkareseptiä pyydettiin. Kummaa, enpä tänä kesänä  ole vielä kirsikoita maistanutkaan, jotenkin olen ne päässyt ohittamaan. Yleensä nämä kesän ulkomaiset kirsikat ovat meillä kyllä päätyneet sellaisenaan suoraan suuhun ja kun omaa kirsikkapuutakaan ei ole ollut, en ole myöskään koskaan tuoreista kirsikoista mitään laittanut. 

Sain torilla käydessä mielestäni hyvän tarjouksen, 3 litraa kreikkalaisia kirsikoita kympillä. Tuota satsia ei kaksi ihmistä syö saamatta vatsanpuruja vaikka ahmatteja ovatkin, joten osa siitä päätyi sitten reseptikokeiluihin. Mieheni kysyi, saisiko näistä kiisseliä, niin kuin sekahedelmistä? Joten tässä ensimmäinen koestus (Maku-lehden sivuilta löytyvän ohjeen pohjalta)


6 dl kirsikoita (halkaistuna ja kivet poistettuna)
6 dl vettä
3/4 dl sokeria
vaniljasokeria 
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Perkaa huuhdellut marjat kivettömiksi. Muutaman kokonaisen voit jättää koristeeksi.
Mittaa kattilaan marjat, vesi, sokeri. Keitä noin 5 minuuttia. Sekoita perunajauho kylmään veteen ja suurusta kiisseli. Anna pulpahtaa. Jos käytät vaniljasokeria, sekoita se kiisseliin nyt.
Jaa annosmaljoihin, ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

Emännän kommentit:
Alkuperäisreseptiin verrattuna marjojen ja veden annoskoko suureni, koska minulla on sellainen kiva 3 dl mittamotti, jolla määrät tuli mitattua. Pitäisi olla ennemmin kahden desin, ei tulisi aina suurennettua sen takia reseptejä turhaan, näkyy meinaan vyötäröllä.
Edellisestä poiketen vähensin puolestaan sokerin määrää jonkin verran, koska kirsikat olivat tosi makeita. Olisi saanut vähentää enempikin, aika makeaa tuli, mutta hyvää!
Pieni happolisäys esim. tilkka sitruunamehua ei olisi pahitteeksi, näille makeille kirsikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!