keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Thaimaalainen broilerikastike ruotsalaiseen tapaan

Kaikkea sitä ihmisen pitää kokeillakin, kuten tätä Lidlin reseptipankissa törmäämäni ohjetta Tom Ka Gai – thaimaalainen broilerikastike ruotsalaiseen tapaan. Minuahan rupesi heti kiinnostamaan, kun thaimaalaista tehdään ruotsalaiseen tapaan, mitä se voi olla? Ruotsalaiset kyllä matkustavat paljon Thaimaahan ja tykkäävät katkaravuista ja Janssonin kiusauksesta, mutta kun nämä yhdistetään broileriin, tilliin ja muihin tykötarpeisiin niin nyt myönnän olevani suuresti ennakkoluuloinen, mutta kokeiltava on.


1 sipuli
2 porkkanaa
150 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
3 cm pala tuoretta inkivääriä (tai inkivääritahnaa)
4 valkosipulinkynttä
1/2 munakoiso
1 punainen paprika
3 dl kasvislientä (kuutiosta)
2 limettiä
3 dl maitoa
400 g maustamatonta broilerin fileepihviä
1 dl hienonnettua tilliä
2-3 rkl anjovislientä
200 g kuorittuja katkarapuja

Suikaloi broilerin fileet. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Paloittele munakoiso ja paprika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuleita, porkkanoita, munakoisoa, paprikaa ja herkkusieniviipaleita raastetun inkiväärin ja hienonnetun valkosipulin kanssa voissa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua n. 10 minuuttia.  Lisää broilerisuikaleet ja maito, anna kiehua vielä 10 minuuttia.
Raasta limettien kuori ja purista mehu. Mausta kastike limettimehulla ja -kuoriraasteella, pippurilla, suolalla ja anjovisliemellä. Lisää joukkoon katkaravut ja tillisilppu. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Emännän kommentit:
Ensiksikin on todettava heti, että en ole käynyt Thaimaassa (Ruotsissa useinkin) ja voi olla, että en ole koskaan thaimaalaista ruokaa syönytkään, joten kommentteihini on suhtauduttava tältä pohjalta.
Mistähän sitä alottaisi? No nesteen määrän pienensin alkuperäisreseptistä, ja tälläkin määrällä oltiin lähempänä keittoa kuin kastikketta, ainakin minun mielestä. Keittoajat tuntuivat pitkiltä ja osa kasviksista menikin aika mössöksi, porkkana oli ainoastaan rapsakkaa. Mietin tuon maidon vaihtamista kookosmaidoksi, olisi ehkä kannattanut, koska maito leikkasi, jnka jälkeen ei ollut enää odotettavissa mitenkään kaunist syötävää. Kyllä ruotsalainenkin ruoka on yleensä kauniimpaa lautasella.
Maku menetteli, vaikka en kyllä kovasti innostunut. Ei tätä ihan täysin tyrmätty, mutta minulle tämä jäi kyllä yhden kerran ateriaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!