torstai 17. toukokuuta 2012

Hirveetä!

Miten käytetään purkkilihaa? Joku tällainen suomalainen perusruoka kuin nötkötti tai vastaava purkkilihaosasto on mennyt minulta täysin ohi. Etäinen muistikuva on lapsuuden camping reisuista vanhempien kanssa, että äiti olisi silloin laittanut jotain purkkilihasta, mutta ilmeisesti se ei meillä oikein saanut suosiota, kun sen koomin en tällaista meillä muista olleen. Kaapissani on kuitenkin jonkun messureisun peruja pyörinyt purkki hirvenlihaa. Se on käynyt usein kädessäni, lähinnä kuitenkin silloin, kun olen muuta kaapista hakenut ja se on ollut tiellä. Olen vaan miettinyt, että mitä ja milloin tollekin jotain tekisi. Nyt tämä hävikkiherkku kampanja pisti pisteen tälle purkinpyörittelylle, sen verran kauan tuo purkki on pyörinyt meillä kaapin täytteenä, että se kuuluisa parasta ennen on nyt just.

Kumman vähän tälle purkkihirvenlihalle (tai purkkilihalle yleensä) löytyy reseptejä.  Ehdotukset ovat lähinnä keitto, kastike tai suoraan leivänpäälle. Purkkiliha on kuulemma "valmista lihaa", hassu ilmaisu minusta. Valmista miten? Keittoa tai kastiketta ei tänään tehnyt mieli, joten mitä sitten? Uuniin vai pannulle?

Sillä aikaa kun vielä mietin mitä teen, niin kuorin 4 perunaa, pari porkkanaa, persiljajuuren ja sipulin. Nämä laitoin ruokakerman kanssa uuniin kiusauksen tapaan. Päätös tehty, hirvenlihaköntin leikkasin neljään pihviin, jotka leivitin (vehnäjauho-kanamuna-korppujauho) ja paistoin pihveinä voi-öljyseoksessa.Emännän kommentit:
Leivityksen valitsin, koska toivoin sen edesauttavan, että liha pysyisi koossa pannulla. Pysyi hyvin ja oikeastaan pihvistä tuli aika hyvä, jonkinverran liian suolainen vaan makuuni, vaikken suolaa tuohon missään vaiheessa lisäännyt.

Oikeesti kyllä mielummin käytän jatkossa kyllä "keskeneräistä" lihaa ruuanvalmistukseen. Vaikka ei tuo huonoakaan ollut, mutta joku outo tunne vaan siitä jäi.

1 kommentti:

  1. Se näyttää hyvältä! En koskaan syönyt hirvenlihaa... varmasti siinä on vahva maku? Vai ei?

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!