sunnuntai 24. elokuuta 2014

(korianteri-appelsiini-juusto) Porkkanakeitto

Porkkanakeitto, jossa paljon hyviä makuja. Helppo, hyvä ja edullinen lounaskeitto, jonka voi ottaa myös evääksi tai kotiin tullessa vain lämmittää. Jos keitossa oleva korianteri ei ole oma suosikkimakusi, mm. rakuuna tai persilja sopii yhtähyvin maustamaan tätä aurinkoista keittoa!


n. 500 g porkkanoita
1 sipuli (tai kaksi penempää)
8 dl vettä + 2 kana- tai kasvisliemi kuutiota
1 appelsiini (kuori ja mehu)
1/2 purkkia tuorejuustoa
valkopippuria

Kuori ja paloittele porkkanat kiekoiksi ja sipulit kuutioiksi. Kuullota niitä kattilassa tilkassa öljyä hetki. Lisää vesi ja liemikuutiot. Lisää joukkoon myös korianterin varret ja osa lehdistä. Keitä vihanneksia kunnes porkkanat tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto.
Lisää appelsiininkuoriraaste sekä mehu ja  sulata lopuksi tuorejuusto keittoon. Lisää mausteeksi ja koristeeksi loput koriaterinlehdet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä ripaus valkopippuria ja suolaa.

Lisäkkeeksi eim. krutonkeja (eli pannulla oliiviöljyssä paahdettuja maalaisleivän kuutioita).

Emännän kommentit:
Oi oi, kylläpäs tuli maukas keitto, mieskin rapsutti lautasen ihan puhtaaksi, olisi varmaan kiellläkin nuollut, jos olisi kehdannut. Vai jäikö hänelle nälkä?  Ei jäänyt, sillä juusto teki tästä sopivan ruokaisan, ja kun jälkiruuaksi oli vielä luvassa pankkaria, niin hyvää keittoa olisi vaan syonyt enemmän.

Korianteri oli minulla aikasemmin sellainen mauste jota välttelin. Nyt se kuitenkin maistuu tosi hyvin, ja tungenkin sitä melkien kaikkeen. Mutta kuten usein, korianterin voi korvata toisella yrtillä.




1 kommentti:

  1. Onpas raikkaan näköinen keitto, pitääpäs kokeilla tuota appelsiinia ja korianteria itselläkin porkkanakeiton joukkoon.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!