torstai 21. elokuuta 2014

Paistettu pasta

Tällainen sekameteliannos syntyi kesäkodin jääkaapin tyhjennyksestä ennen kotiin lähtöä.
Paistettu riisi on monelle tuttua, mutta harvemmin tulee pastaa paistettua. Tällä kertaa paistaminen oli kuitenkin näppärin tapa lämmittää edellisen päivän ylijäämäpasta yhdessä vihannesten kera. Varsin yksinkertainen mutta kauniin värikäs annos. Jos olisi ollut vielä pestoa kaapissa, niin olisi ollut ihan "högsta betyg" annos.

Vaikka tämä oli tällainen hävikki ruoka meille, niin kyllä tämän sopii ihan tarkoituksellakin tehdä kaapin kasviksista.


keitettyä ylijäämä pastaa (joukossa oli hieman myös parmesaaniraastetta)
kesäkurpitsaa
kesäsipuli varsineen
suippopaprikaa
tomaattia
suola ja pippuria
yrttejä

Paloittele vihannekset. Freesaa muita paitsi tomaattia hetki pannulla tilkassa öljyä Lisää joukkoon pasta ja kääntele se kasvisten joukkoon ja paista kunnes lämminnyt. Lisää lopuksi tomaattilohkot ja anna niiden lämmetä ja nesteen irrota. (Lisää lopuksi hieman pestoa mausteeksi).

Emännän kommentit:
Kesäkodin jääkaappiin oli taas jäänyt varsinainen kirjo vihannesten loppuja enkä raskinut niitä poiskaan heittää mutten myöskään voinut niitä kotiinkaan tuoda. Tästä tuli kuitenin juuri sopiva annos kun tiedossa oli vielä laivan herkkupöytä.
Peston sijaan tuohon olisi voinut myös tuhota mahdollisen tuorejuustopurkin lopun, mutta hämmästyksekseni minulta ei nyt sellaista löytynyt, vaikka niin usein noita juustopurkin jämiä kaapissani luuraa.

Välillä tuntuu, että minun keittiössä tehdään vain tällaisia jämäruokia. Minun olisi varmaankin seuraavaksi opeteltava ostamaan ja tekemään hieman vähemmän, jotta aina ei jäisi jotain vanhenemisvaaraan. Olen sentään päässyt jo irti tuosta aiemmasta paheestani, tuorejuuston hamstrauksesta, niitä ei ole pitkään aikaan ostettu, mitä nyt noita voileipäkakkuja varten.

Tulevaa Havikkiviikoa odotellessa on taas kiva aloittaa kokkailu omassa kotikeittiössä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!