tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kala-fetakaalikääryle

Kaalikääryleiden aika on kohta koittamassa, mutta ennen perinteisiä kääryleitä päätin koetaa näitä kevyempiä kalaisia versioita. Kesäkaali sopii miedompana näihin mainiosti. Eikä tämä ollut niin työläs tehdä kuin perinteiset kääryleet.

neljälle:
kokonainen (keskikokoinen) valkokaali (kesäkaali)
400 g vaaleaa kalaa (esim. seitä)
200 g fetajuustoa tai vast.
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
meiramia, oreganoa
sitruuna/lime

Jos käytät pakastekalaa (joka sopii tähän mainiosti) ota kala ajoissa sulamaan.

Koverra kaalin kanta pois ja keitä kokonaisena runsassuolaisessa vedessä n. 15 min, kunnes kaali on sen verran kypsynyt, että lehdet on helppo irroittaa. Älä kuitenkaan keitä kesäkaalia ihan pehmeäksi, lehdet rikkoontuvat helposti. Poista kaali keitinvedestä ja anna jäähtyä jonkun aikaa. Irroita lehdet ja valuta ne esim. pyyheliinan päällä. Jos lehden kanta on kovin paksu, se kannatta ohentaa veitsellä jonkin verran.

Paloittele kala ja fetajuusto saman kokoisiksi tangoiksi. Silppua tuoreet yrtit (kuivatutkin toki käyvät).
Aseta kaalinlehti työlaudalle/lautaselle, penslaa ohuelti oliiviöljyllä ja aseta kalapala ja fetajuusto täyteeksi kannan puoleiseen reunaan. Pippuroi, ja lisää yrtteja. Kääri tiukka kääryle kaalikääryleen tapaan. Päälle voi halutesaan ripotella suolaa, mutta huomioi fetan suolaisuus tässä.

Kääryleisiin voi paistaa grillipannulla kauniin raitakuvion ja asetella vuokaan ja kypsentää lopuksi uunissa n. 20-30 min 200 asteessa. Tai laitaa suoraan uunivuokaan, jolloin paistoaika on hivenen pidempi.

Lisukkeeksi sopii perunat tai oikeastaan paremminkin perunamuusi ja sitruunan lohko. (itselläni oli vielä lime-jughurtti kastiketta)

Ohjeen pohja on varastettu ruotsalaisesta feta-mainosreseptivihosta.

Isännän komentti:
Näitä saa tehdä uudestaan!

1 kommentti:

  1. Heips!

    Meillä on aina kesäisin tehty salaattikääryleitä :) eli kuten kaalikääryleet, mutta lehtisalaattiin. Uih, ihan alkoi tehdä mieli!

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!